Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Фахівці з Канади придумали метод, який допоможе визначити, які сорти кави та в якому співвідношенні використовувалися для створення ароматного напою. Результати їхньої роботи опубліковані в журналі Journal of Agricultural and Food Chemistry, пишуть "РИА Новости".
Кава. Фото: unsplash
У матеріалі йдеться, що є два основних види кави — це арабіка (дорожча) і робуста (дешевша). Виробники змішують зерна цих сортів, після чого визначити їх співвідношення в готовому продукті стає не так просто.
Вчені придумали новий спосіб, який швидко допоможе визначити склад кави і її справжність. Метод називається ядерний магнітний резонанс (ЯМР).
Повідомляється, що за допомогою цього методу вченим вдалося встановити 12 з'єднань, які досліджують у випробуваннях чистої кави.
Фахівці стверджують, що даний спосіб допоможе провести більш надійну перевірку справжності кави, ніж будь-які інші експрес-методи, які існують.
Новини