Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як визначити якість кави: вчені придумали метод
commentss НОВИНИ Всі новини

Як визначити якість кави: вчені придумали метод

Новий спосіб забезпечує більш надійну перевірку справжності кави та кавових сумішей

19 січня 2021, 18:44
Поділіться публікацією:

Фахівці з Канади придумали метод, який допоможе визначити, які сорти кави та в якому співвідношенні використовувалися для створення ароматного напою. Результати їхньої роботи опубліковані в журналі Journal of Agricultural and Food Chemistry, пишуть "РИА Новости".

Як визначити якість кави: вчені придумали метод

Кава. Фото: unsplash

У матеріалі йдеться, що є два основних види кави — це арабіка (дорожча) і робуста (дешевша). Виробники змішують зерна цих сортів, після чого визначити їх співвідношення в готовому продукті стає не так просто.

Вчені придумали новий спосіб, який швидко допоможе визначити склад кави і її справжність. Метод називається ядерний магнітний резонанс (ЯМР).

Повідомляється, що за допомогою цього методу вченим вдалося встановити 12 з'єднань, які досліджують у  випробуваннях чистої кави.

"Підвищена кількість 16-O-метілкафестола (16-OMC) унікальна для робусти, а кахвеола — для арабіки", — кажуть канадські вчені.

Фахівці стверджують, що даний спосіб допоможе провести більш надійну перевірку справжності кави, ніж будь-які інші експрес-методи, які існують.

Як повідомляло видання "Коментарі", кому варто відмовитися від кави. Фахівці з Американського університету психології з'ясували, що деяким людям краще відмовитися від улюбленого напою, щоб уникнути проблем зі здоров'ям. Вони стверджують, що сприйнятливість до кави у всіх людей абсолютно різна: деякі вживають її у великих кількостях, але при цьому відчувають себе добре, а є ті, у кого через цей напій можуть початися негативні зміни в психіці.
До кофеїну чутливі люди, схильні до тривожного розладу — випитий напій може викликати у них напругу, яка схожа зі стресом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини