Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як відрізнити натуральну оливкову олію від фальсифікату
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити натуральну оливкову олію від фальсифікату

Під виглядом натуральної оливкової олії торгують соняшниковою із різними домішками

19 лютого 2022, 08:30
Поділіться публікацією:

На українських ринках реалізатори  все частіше пропонують купити оливкову олію, яку часто підроблюють. Переконують, що олія натуральна. Насправді, це суміш соняшникової, куди добавляють різні домішки та ароматизатори. Непідготовлені  покупці в повсякденні не мають змоги розрізнити, де натуральний продукт, а де підробка. Про це інформують  у сюжеті "Сніданку з 1+1".

 Як відрізнити натуральну оливкову олію від фальсифікату

Оливкову олію часто підробляють (фото з відкритих джерел)

Як зазначив, виконавчий директор, що очолює  Спілку споживачів України Максим Несміянов, є спосіб, що стане внагоді, коли потрібно вибирати  між фальсифікатом оливкової олії  та натуральним продуктом.  Але цей метод можна спробувати лише холодної  пору року.

Натуральний  оливковий продукт на холоді швидко починає  густіти, а фальсифікат має однакову густину, коли навіть будь-яка температура. Фахівець  пояснює, що це відбувається через те, що  замерзають жирні кислоти і натуральний  віск, що міститься в оливкових плодах.

При  цьому, оливковий   продукт першого віджиму коштує не дешевше, як  300 і більше  гривень. Так само на фальсифікат може вказати тара, тому що  оливкову олію прийнято продавати  у скляних пляшках.

 Несміянов дає слушну пораду: купувати  цей продукт  у великих торгових супермаркетах. Зазвичай, тут меншими є шанси придбати  фальсифікат, як це може статись на ринку чи в інтернеті.

Разом з тим, оливкова олія має багато корисних властивостей.

Регулярне вживання оливкового продукту є хорошою профілактикою серцево-судинних захворювань. Він зміцнює судини й  надає їм еластичності.

Застосування оливкової олії пришвидшує  виведення з організму токсинів.

 Також ця натуральна олія  суттєво понижує  в організмі курців шкідливість  нікотину на внутрішні органи.

Але, найбільшою є присутність в оливковій олії  ненасичених жирних кислот,  від яких людський організм має неоціненну користь. Загалом, вони роблять  міцними кровоносні судини та відновлюють зір.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що як відрізнити натуральне морозиво від підробки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини