Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Морозиво — найулюбленіші літні ласощі як дітей, так і дорослих. Але цей харчовий продукт часто фальсифікують, особливо, коли на нього підвищується попит. Професор Ольга Прунтова розповіла, як можна відрізнити справжнє морозиво від підробки.
Як відрізнити натуральне морозиво від підробки (фото з відкритих джерел)
Спеціаліст зазначила, що недобросовісні виробники замість пломбіру можуть продавати покупцям упакований збитий і заморожений водний розчин цукру, а в ньому міститься багато стабілізаторів і штучних добавок, які здатні нашкодити здоров'ю.
При купівлі товару звертайте увагу на його цілісність. Упаковка повинна бути запакованою, а морозиво — нормальної форми, не м'яте, а якщо воно втратило форму, значить його заморожували та розморожували вже кілька разів.
Також потрібно ознайомитися зі складом морозива: чим він коротший, тим краще. Занадто довгий перелік інгредієнтів навряд чи буде вказувати на хорошу якість, оскільки половина компонентів — чиста хімія.
Варто розуміти, що важливу роль у цьому відіграє і ціна. Якісне морозиво, яке виготовляють зі справжнього молока або вершків, не буде коштувати дешево порівняно з ласощами, де є комбінований склад сировини.
Нагадаємо, оскільки традиційне морозиво — це білковий продукт, то, щоб уникнути отримання гострого отруєння, ставитися до його покупки та способів зберігання необхідно так само ретельно, як і до молока, йогуртів та сирів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікарі радять акуратніше вживати морозиво, оскільки при підвищеній температурі повітря холодний продукт може негативно позначитися на здоров'ї.
Новини