Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як відрізнити натуральне морозиво від підробки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити натуральне морозиво від підробки

Професор Ольга Прунтова розповіла, за допомогою яких критеріїв можна визначити, де справжнє морозиво, а де - підробка

27 червня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Морозиво — найулюбленіші літні ласощі як дітей, так і дорослих. Але цей харчовий продукт часто фальсифікують, особливо, коли на нього підвищується попит. Професор Ольга Прунтова розповіла, як можна відрізнити справжнє морозиво від підробки.

Як відрізнити натуральне морозиво від підробки

Як відрізнити натуральне морозиво від підробки (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що недобросовісні виробники замість пломбіру можуть продавати покупцям упакований збитий і заморожений водний розчин цукру, а в ньому міститься багато стабілізаторів і штучних добавок, які здатні нашкодити здоров'ю.

При купівлі товару звертайте увагу на його цілісність. Упаковка повинна бути запакованою, а морозиво — нормальної форми, не м'яте, а якщо воно втратило форму, значить його заморожували та розморожували вже кілька разів.

Також потрібно ознайомитися зі складом морозива: чим він коротший, тим краще. Занадто довгий перелік інгредієнтів навряд чи буде вказувати на хорошу якість, оскільки половина компонентів — чиста хімія.

Варто розуміти, що важливу роль у цьому відіграє і ціна. Якісне морозиво, яке виготовляють зі справжнього молока або вершків, не буде коштувати дешево порівняно з ласощами, де є комбінований склад сировини.

Нагадаємо, оскільки традиційне морозиво — це білковий продукт, то, щоб уникнути отримання гострого отруєння, ставитися до його покупки та способів зберігання необхідно так само ретельно, як і до молока, йогуртів та сирів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікарі радять акуратніше вживати морозиво, оскільки при підвищеній температурі повітря холодний продукт може негативно позначитися на здоров'ї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини