Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як відновитись після пневмонії: список продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відновитись після пневмонії: список продуктів

Експерти розповіли, які продукти необхідно додати до раціону, якщо хочете відновити здоров'я після пневмонії

29 листопада 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

Пневмонія – серйозне захворювання, яке може бути спричинене вірусами та бактеріями. І під час лікування дуже важливо правильно підтримувати свій організм. У цьому допоможуть деякі продукти, які прискорюють одужання.

Як відновитись після пневмонії: список продуктів

Як відновитись після пневмонії (фото з відкритих джерел)

Жирна риба

Жирні сорти риби багаті на омега-3 ненасичені жирні кислоти, тому лікарі радять щотижня з'їдати 2-3 порції риби (палтус, скумбрія, оселедець, салака). З їхньою допомогою можна знизити запальний процес в організмі.

Волоські горіхи

У складі волоських горіхів багато вітамінів та мікроелементів, у тому числі й омега-3 жирних кислот, тому вони підтримують здоров'я всього організму. Жменя горіхів на день також здатна зміцнити імунітет та знизити запалення.

Цитрусові

Для відновлення організму потрібен вітамін С, якого багато в цитрусових, тому раціон потрібно збагатити лимонами, апельсинами, грейпфрутами. Дослідження показали, що 100 мл вітаміну С щодня можуть знизити ризик раку легень на 7%.

Солодкий перець

У цьому овочі також багато вітаміну С, а ще болгарський перець, особливо його жовтий різновид, буквально набитий антиоксидантами, які допомагають зменшити запалення.

Зелений чай

Після захворювання пийте багато води, а також зеленого чаю, тому що в ньому міститься велика кількість поліфенолів – антиоксидантних речовин, які нейтралізують в організмі дію вільних радикалів, здатних викликати окислювальний стрес та посилити запалення легень.

Нагадаємо, лікар-терапевт Кирило Глібко поділився простими порадами, які вбережуть від запалення легенів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як відрізнити симптоми пневмонії та бронхіту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Катя

1 грудня 2021, 17:36

Еще нужно обязательно после антибиотика налаживать работу кишечника, тот же пробиотик пропивать, я к примеру нутрилайт пила


Новини