Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У липні на прилавках ринків і магазинів можна знайти різні сорти помідорів, які приваблюють покупців своїм гарним зовнішнім виглядом і насиченим кольором. Але як правильно відрізнити натуральний продукт від того, що виріс на хімікатах? Про це виданню "Співрозмовник" повідомив лікар-дієтолог, керівник Інституту дієтології та дієтотерапії Михайло Гінзбург.
depositphotos.com
Експерт стверджує, що влітку можна купити "пластмасові" помідори, у яких немає смаку і відсутні поживні речовини. Як правило, такі овочі імпортують в країну, вони спеціального сорту, який не втрачає свого зовнішнього вигляду протягом місяця. І за кордоном для вирощування таких томатів можуть використовуватися заборонені добрива. Хоча не всі імпортні овочі можна назвати "пластмасовими".
Дієтолог підкреслив, що помідори дуже цінні для нашого організму через високий вміст лікопіну — попередника вітаміну А, який є потужним антиоксидантом. Це речовина зміцнює роботу серцево-судинної системи та в цілому позитивно впливає на організм.
Щоб вибрати помідори без "хімії" варто придивитися до зовнішнього вигляду овоча. Не соромтеся чіпати й нюхати його, адже у хорошого помідора характерний томатний запах. Крім цього, якісний продукт не буде занадто м'яким або занадто твердим, він в міру пружний. Визначити смачний помідор можна і за нерівною, неідеальною формою.
Щодо кольору, то все залежить від сорту помідорів. Якщо він насичений і яскравий, то це зовсім не означає, що він 100% буде смачним. Але при виборі продуктів, уважно огляньте їх на наявність дефектів. Якщо овочі з тріщинами, зіпсованими боками, якимись плямами, тоді їх купувати не рекомендується.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як вибрати стиглу і натуральну полуницю.
Новини