Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як вибрати помідори без "хімії": поради дієтолога
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вибрати помідори без "хімії": поради дієтолога

При виборі помідора зверніть увагу на його форму, колір і запах

7 липня 2020, 09:35 comments1174
Поділіться публікацією:

У липні на прилавках ринків і магазинів можна знайти різні сорти помідорів, які приваблюють покупців своїм гарним зовнішнім виглядом і насиченим кольором. Але як правильно відрізнити натуральний продукт від того, що виріс на хімікатах? Про це виданню "Співрозмовник" повідомив лікар-дієтолог, керівник Інституту дієтології та дієтотерапії Михайло Гінзбург.

Як вибрати помідори без "хімії": поради дієтолога

depositphotos.com

Експерт стверджує, що влітку можна купити "пластмасові" помідори, у яких немає смаку і відсутні поживні речовини. Як правило, такі овочі імпортують в країну, вони спеціального сорту, який не втрачає свого зовнішнього вигляду протягом місяця. І за кордоном для вирощування таких томатів можуть використовуватися заборонені добрива. Хоча не всі імпортні овочі можна назвати "пластмасовими".

Дієтолог підкреслив, що помідори дуже цінні для нашого організму через високий вміст лікопіну — попередника вітаміну А, який є потужним антиоксидантом. Це речовина зміцнює роботу серцево-судинної системи та в цілому позитивно впливає на організм.

Щоб вибрати помідори без "хімії" варто придивитися до зовнішнього вигляду овоча. Не соромтеся чіпати й нюхати його, адже у хорошого помідора характерний томатний запах. Крім цього, якісний продукт не буде занадто м'яким або занадто твердим, він в міру пружний. Визначити смачний помідор можна і за нерівною, неідеальною формою.

Щодо кольору, то все залежить від сорту помідорів. Якщо він насичений і яскравий, то це зовсім не означає, що він 100% буде смачним. Але при виборі продуктів, уважно огляньте їх на наявність дефектів. Якщо овочі з тріщинами, зіпсованими боками, якимись плямами, тоді їх купувати не рекомендується.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як вибрати стиглу і натуральну полуницю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини