Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Швидше за все, більшість з нас не може собі уявити прийом їжі без смачного шматочка хліба. Тому вкрай важливо знати, який правильний склад повинен бути у цього продукту. Нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла кілька секретів, які допоможуть зробити правильний вибір.
Як вибрати найкорисніший хліб. Фото: unsplash
Хліб, який виготовлений з цільнозернового борошна, містить необхідні для нашого організму мінерали, вітаміни і фітонутрієнти. Тому сміливо зупиняти вибір саме на ньому, говорить Світлана.
А ось в звичайній білій муці містяться порожні калорії, які насичують організм, але почуття ситості досить швидко проходить. Такі калорії просто не встигають витратитися, тому відкладаються в самих небажаних місцях.
Якщо в складі хліба є висівки, то він є джерелом додаткової клітковини, каже фахівець.
Пророщені злаки мають безліч корисних властивостей: в них є і бета-каротин, і вітаміни С і Е. Крім того, це позитивно позначається на стані нашої шкіри, здоров'я очей і імунітеті.
Хліб, який приготовлений на дріжджах, сприяє розвитку ідеального середовища для паразитів в організмі, а також може призвести до проблем з шлунково-кишковим трактом.
Новини