Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У спекотну погоду зростає кількість важких харчових отруєнь, пов'язаних зі зростанням патогенної флори. Головною причиною отруєнь стають зіпсовані продукти. На своїй сторінці в Instagram нутриціолог Вікторія Четвертак розповіла, як можна уникнути розладу травлення.
depositphotos.com
Вибір безпечних харчових продуктів
Перед вживанням харчових продуктів правильно їх обробляйте і не купуйте їжу, в якості якої сумніваєтеся. Перед купівлею товарів в магазині завжди перевіряйте термін придатності.
Ретельно готуйте їжу
Правильно готуйте м'ясо. Пам'ятайте, що температура у всіх його частинах повинна досягти 70°.
Вживайте готову їжу відразу після приготування
Коли їжа охолоджується до кімнатної температури, в ній починається процес розмноження мікробів.
Правильно зберігайте харчові продукти
Кожній господині добре відомо, що якщо неправильно готувати та зберігати продукти, то їжа може "заразитися" бактеріям.
Часто мийте руки
Перше і головне правило, яке дорослі повинні пам'ятати ще зі шкільної лави: "мийте руки перед їдою", причому, це не просто загальний лозунг, а життєво важлива необхідність. Миття рук перед прийманням їжі в кілька разів знижує ризик отруєння.
Тримайте кухню в ідеальній чистоті
Будь-яка поверхня для приготування їжі повинна бути ідеально чистою.
Зберігайте їжу захищеною від комах, гризунів та інших тварин
Вони часто є переносниками патогенних мікроорганізмів, які викликають харчові отруєння.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що можна пити і їсти після харчового отруєння.
Новини