Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як правильно розріджувати кров
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно розріджувати кров

«Густа кров» не є клінічним захворюванням, але все ж таки за її в'язкістю потрібно стежити, щоб не провокувати тромбози. "Коментарі" розповідають, як зрозуміти густа у вас кров чи ні. А також, як правильно розріджувати кров

27 лютого 2024, 11:02 comments4124
Поділіться публікацією:

На вигляд не можна зрозуміти, густа кров у вас чи ні, для цього потрібно як мінімум здати загальний аналіз крові, який і покаже, чи все з нею нормально. Проте, як кажуть лікарі, є клінічні ознаки, за допомогою яких можна зрозуміти чи густа у вас кров.

Як правильно розріджувати кров

Як правильно розрідити кров

І так, якщо ви постійно відчуваєте сухість у роті, швидко втомлюєтеся, вас постійно хилить у сон, то це привід задуматися, що проблеми можуть бути саме в густій крові. Крім того, якщо вона "загущена" ви відчуватимете постійні головні болі та тяжкість у ногах, стрибки тиску. Ще однією ознакою того, що потрібно сходити до лікаря або хоча б здати аналізи є холодні руки і ноги, а також депресивний стан.

Якщо ви зрозуміли, що кров у вас дійсно загущена, то відразу панікувати не варто. Так, цей стан небезпечний тим, що може призвести до тромбозів, але кров можна розріджувати, і не лише за допомогою медикаментів, які припише ваш терапевт чи кардіолог.

Насамперед, підкреслюють лікарі, потрібно звернути увагу на те, скільки ви п'єте. За їхніми словами, саме споживання води найбільше впливає на густину крові. Щоб зрозуміти, скільки в день потрібно випивати води, можна застосувати просту формулу — на кожен кілограм ваги має припадати 30 мл води. Тобто якщо людина важить 60 кг, отже, вона має випивати на день 1800 мл води.

Крім того, підкреслюють лікарі, при схильності до тромбозів потрібно ретельно стежити за харчуванням, вживати багато овочів і фруктів, які містять багато води. Наприклад, лікарі рекомендують зупинити свій вибір на імбирі, часнику, лляній та оливковій олії, ананасі. Також добре розріджує кров ромашковий чай, червоне вино, апельсиновий сік та навіть кориця. Щоб кров "не густіла", варто вибирати нежирне м'ясо та рибу.

При цьому лікарі наголошують, що загущають кров м'ясо жирних сортів, сало, вершкове масло, сіль. Також при густій крові варто відмовитися від гречки, бобових, бананів, волоських горіхів та білого хліба. Крім цього, куріння та вживання алкоголю, як кажуть лікарі, сприяють значному згущенню крові. Крім цього, на її в'язкість впливають і деякі медичні препарати – наприклад, гормональні препарати чи оральні контрацептиви.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, який продукт має бути у раціоні кожної людини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини