Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як правильно їсти арахісову пасту: відповідає дієтолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно їсти арахісову пасту: відповідає дієтолог

Що потрібно знати про неї?

1 вересня 2020, 15:22
Поділіться публікацією:

Горіхова та арахісова пасти з кожним днем набувають все більшої популярності. І це зовсім не дивно: продукт максимально простий у використанні і дає швидке відчуття насичення. У якій кількості варто вживати пасту, щоб не зашкодити своєму здоров'ю, розповість дієтолог Ольга Усенко. Про це пише видання rbc.

Як правильно їсти арахісову пасту: відповідає дієтолог

Арахісова паста. Фото: belok.

Якщо ваш раціон складений правильно, то в день можна з'їдати від 20 до 30 грамів горіхів. Як альтернативу можна додати у своє меню арахісову або горіхову пасту — це паста (або масло) з перетертого насіння арахісу. Від того, наскільки ретельно перемелені горіхи, розрізняють пасту однорідної маси або з  цільними шматочками. Більшість виробників додають в неї підсолоджувачі, какао, мед.

Арахісова паста зручна тим, що її можна поєднувати з величезною кількістю продуктів. Наприклад, вівсянка, сир, фрукти, сухофрукти. Дієтолог рекомендує з'їдати в день не більше 2-3 ложок, це рівносильно приблизній нормі горіхів.

Також фахівець каже, що перед тим, як їсти пасту, її потрібно обов'язково перемішати. Тому що зверху може накопичуватися масло.

Іноді можна побалувати себе цими ласощами, але зловживати ними не варто. Тому що немає нічого кращого за цільну їжу, — запевняє дієтолог.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікарі розповіли, які жири продовжують життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини