Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як потрібно вибирати червону рибу, щоб уникнути отруєння
commentss НОВИНИ Всі новини

Як потрібно вибирати червону рибу, щоб уникнути отруєння

Виявляється, не всім можна їсти червону рибу

10 січня 2022, 10:35 comments2171
Поділіться публікацією:

У розпал свят червона риба часто на святковому столі українців. Але мало хто знає, що цей ласий морепродукт можна вживати не всім і до його вибору потрібно поставитися з усією серйозністю, щоб свято не було зіпсоване отруєнням і поганим самопочуттям. Як повідомляє портал "Коментарі", секретами вибору червоної риби поділилася нутріціолог Олена Степанова, пише "РБК-Україна".

Як потрібно вибирати червону рибу, щоб уникнути отруєння

Червона риба. Фото: з відкритих джерел

З обережністю перед вживанням червоної риби потрібно підійти тим людям, у яких харчова непереносимість, а також є проблеми з печінкою та жовчним міхуром.

Головним правилом при виборі червоної риби до святкового столу є зовнішній вигляд продукту. Якщо риба має білувате забарвлення, краще відмовтеся від її придбання, навіть якщо рибу пропонують за дуже привабливою ціною. Білий забарвлення може говорити про те, що продукт вже не першої свіжості.

Експерт зазначає, не варто також радіти, якщо ви побачили яскраво-червону рибу. Це не завжди свідчення того, що риба свіжа та корисна. Яскраве червоне забарвлення може сигналізувати у тому, що у кормі для риби були барвники. І така риба не є корисною для вашого організму.

Щоб зберегти максимум корисних речовин риби Ганна Степанова радить відмовитися від смаження, віддавши перевагу тому, щоб гасити, варити або готувати рибу на пару.

Ще одна порада від нутріціолога – для кращого засвоєння корисних властивостей червоної риби – оберіть вечірню пору доби. Тоді ціла порція ненасичених жирів Омега-3, амінокислот та вітамінів легко засвоїться вашим організмом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — медики розповіли, чим небезпечний холодець та заливна риба.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини