Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як очистити питну воду в домашніх умовах: 2 простих способи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як очистити питну воду в домашніх умовах: 2 простих способи

Водопровідна вода не завжди підходить для пиття, тому потрібно знати способи, за допомогою яких її можна очистити вдома

19 березня 2022, 21:05
Поділіться публікацією:

Через війну з Російською Федерацією у багатьох українців можуть виникнути труднощі з питною водою. Якщо немає можливості набрати чисту воду в бюветі або колодязі, слід знати, як можна в домашніх умовах очистити воду з-під крана, щоб вона була безпечною для вживання.

Як очистити питну воду в домашніх умовах: 2 простих способи

Очищення води в домашніх умовах (фото з відкритих джерел)

Річ у тому, що вода, яка подається комунальним трубопроводом, містить різні шкідливі домішки та забруднення, які при попаданні в організм можуть спровокувати серйозні недуги. Але є два дієві способи, які допоможуть її очистити.

Активоване вугілля

За допомогою цього сорбенту можна нейтралізувати неприємний смак води та усунути негативні добавки, які є у її складі. Потрібно взяти марлю, покласти в неї кілька пігулок чорного активованого вугілля та покласти їх на дно банки чи каструлі з водою. За кілька годин вона очиститься.

Срібло

Зробити воду безпечною для вживання в домашніх умовах можна за допомогою срібла. Цей метал має бактерицидні можливості. Наберіть банку чи каструлю води, киньте на дно якусь срібну річ, наприклад, чайну ложку чи вилку. За кілька годин іони срібла забезпечать очищення води, зробивши її придатною для пиття.

Нагадаємо, через військові дії, які Російська Федерація розгорнула на території нашої країни, українці опинилися у складній ситуації. У деяких населених пунктах відсутня вода. Що треба робити у таких випадках, розповіли у МОЗ.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що група дослідників зі США, Японії, Туреччини та Мексики провели експеримент і з'ясували, що вода здатна пригнічувати вироблення гормону, який провокує ожиріння та цукровий діабет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини