Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як налагодити роботу кишківника без ліків: медик дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Як налагодити роботу кишківника без ліків: медик дав відповідь

Лікар Сергій Агапкін розповів, як можна нормалізувати роботу кишківника без застосування лікарських засобів

21 лютого 2022, 16:25
Поділіться публікацією:

Кишківник — один із найважливіших органів у людському тілі, тому що від його роботи залежать багато функцій. Але буває так, що кишківник "дає збій". Лікар Сергій Агапкін розповів, як можна покращити його роботу без допомоги лікарських препаратів.

Як налагодити роботу кишківника без ліків: медик дав відповідь

Як покращити роботу кишківника (фото з відкритих джерел)

Насамперед за словами фахівця, треба звернути увагу на свій раціон. Меню необхідно збагатити продуктами, які містять клітковину, тому що цей елемент сприятливо позначається на всій системі травлення. Медик порадив людям, які мають проблеми зі спорожненням кишківника, вживати курагу та чорнослив, але краще це робити після обіду.

Також для нормалізації роботи органу важливо підтримувати водний режим, день потрібно починати зі склянки води, можна з додаванням імбиру або лимона.

Прискорити метаболізм також можна за допомогою фізичної активності, тому після пробудження можна зробити зарядку або сходити на пробіжку, та й протягом всього дня потрібно робити невеликі розминки та дихати свіжим повітрям.

Медик підкреслив, що кишківник знову почне нормально функціонувати, якщо дотримуватися цих порад бодай два-три тижні.

Нагадаємо, важливу роль у нашому раціоні відіграє клітковина — складний вуглевод, який очищає та покращує роботу кишківника, нормалізує вагу та знижує рівень "поганого" холестерину у крові. У яких продуктах вона міститься?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дефіцит вітамінів і поживних речовин взимку може призвести до ослаблення імунітету та погіршення роботи кишківника, що особливо небезпечно на тлі пандемії коронавірусної інфекції. Тому експерти розповіли, за допомогою яких способів можна підтримувати здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини