Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як легко очистити овочі та фрукти від хімікатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як легко очистити овочі та фрукти від хімікатів

Експерти розповіли, як легко і швидко можна очистити овочі та фрукти від хімікатів і бруду

27 червня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

Фрукти і овочі, безсумнівно, повинні бути присутніми в нашому раціоні, але не варто забувати про те, що перед вживанням їх необхідно помити і очистити від можливих хімікатів, бруду і воску. Як це зробити правильно?

Як легко очистити овочі та фрукти від хімікатів

Як очистити овочі та фрукти від хімікатів (фото з відкритих джерел)

У процесі вирощування, упаковки та перевезення на багатьох фруктах і овочах накопичуються хімікати і небезпечні бактерії. Часто люди, щоб убезпечити своє здоров'я, миють продукти звичайним милом. Це велика помилка, адже залишки засобу можуть проникнути всередину продукту і викликати розлад шлунково-кишкового тракту. Точно так же гаряча вода, яка може сприяти в'яненню овочів або початку термопроцесу.

Експерти кажуть, що насамперед перед приготуванням або вживанням будь-яких продуктів потрібно помити руки теплою водою з милом, щоб змити з них мікроби. Потім овочі і фрукти можна замочити в невеликій мисці, покривши їх на дві третини холодною водою. Туди слід додати харчову соду (із розрахунку 1 ч. л. на кожні 2 склянки води).

Покрутіть фрукти або овочі у воді, щоб все було рівномірно розподілено. Залиште так на 15 хвилин. Після цього прополощіть овочі та фрукти у воді кілька разів, переконавшись, що всі сторони очищені. Дістаньте продукти з води, дайте їм висохнути. Тепер вони готові до вживання.

Для більш щільних фруктів і овочів, таких як дині, яблука, морква або картопля, використовуйте щітку для овочів з м'якою щетиною, щоб очистити поверхню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що тривале споживання продуктів, забруднених пестицидами, може викликати отруєння, проблеми з серцево-судинною системою, травленням, роботою головного мозку, підшлункової та інших органів. Тому варто знати, як позбавити овочі та фрукти від цих хімічних речовин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини