Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Всі стадії алкогольного сп'яніння: як зрозуміти, що настав час зупинитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі стадії алкогольного сп'яніння: як зрозуміти, що настав час зупинитися

Є загальні критерії, які допомагають розібратися у дії спиртного

9 січня 2022, 14:15
Поділіться публікацією:

Людський організм по-різному реагує на алкоголь. Деякі люди отримують почуття ейфорії вже від першого бокалу випитого, а комусь потрібно щонайменше три. Але є речі, на які важливо звертати увагу. Це сигнали організму, які вам підкажуть, що вже досить і краще зупинитися вживати алкоголь. Як повідомляє видання "Коментарі", що відбувається з людським організмом на різних стадіях алкогольного сп'яніння розповіли у Lifehacker.

Всі стадії алкогольного сп'яніння: як зрозуміти, що настав час зупинитися

Алкоголь. Фото з відкритих джерел

Це важливо розуміти особливо у розпал різдвяних свят, коли привід випити може з'явитися мало не щодня, що загрожує щоденним похміллям, особливо якщо між приводом випити не робити перерв.

Одного келиха шампанського зазвичай достатньо, щоб людина відчула себе більш вільно, стрімко піднявся настрій. Зазвичай після першого бокалу організм вимагає ще алкоголю. Реакція при цьому починає бути не такою гострою, але стадія сп'яніння ще не настає. Але тут важливо одразу звернути увагу на те, що на рівень сп'яніння впливає кілька факторів: вага, зріст, стать людини. Також сюди потрібно віднести швидкість вживання спиртного, їжу, якою ви закусуєте, та кількість випитої води. Враховуючи всі ці фактори, навіть один бокал випитого може дати серйозні наслідки наступного дня.

Якщо говорити про легке сп'яніння, воно зазвичай настає після другого келиха. Відчуття ейфорії зберігається, впевненість у собі зростає, якість сну після випитих 2 бокалів падає на 24%, після третього – на 39%. Виснаженою людина вранці може почуватися навіть після 8 годин повноцінного сну.

Дуже помітно сп'яніння стає після 3 та 4 келихів. Це стадія, коли настрій може різко змінюватися. Від радості перейти до злості та навпаки. Якщо людина випила 1 пляшку, то її реакція стає дуже загальмованою. Найцікавіше, що у такому стані людина вважає, що вона все контролює та їй не потрібна підтримка.

Якщо випито 2 пляшки, організм зазвичай отримує отруєння. Після такої дози випитого організм потребує медичної допомоги, тому що висока доза алкоголю може призвести навіть до летальних випадків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, які алкогольні напої можна вживати тим, хто намагається скинути зайву вагу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини