Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Все набагато простіше: найпопулярніші міфи про сніданок
commentss НОВИНИ Всі новини

Все набагато простіше: найпопулярніші міфи про сніданок

Експерт перерахувала їх, щоб усунути всі сумніви

3 грудня 2020, 15:27
Поділіться публікацією:

Дієтолог клініки Мейо в Рочестері (США) Кетрін Зєрацкі перерахувала найпопулярніші міфи про сніданок, які не відповідають дійсності.

Все набагато простіше: найпопулярніші міфи про сніданок

Сніданок. Фото: unsplash. Brooke Lark

Міф номер 1 — сніданок сприяє набору ваги. Доказом протилежного цьому є наукове дослідження, яке було опубліковано в журналі American Journal of Clinical Nutrition. Вчені запросили 300 добровольців від 20 до 65 років, яких розділили на дві групи. Перша група снідала протягом усього експерименту (16 тижнів), а друга — відмовилася від сніданку. Згідно з результатами дослідження, сніданок ніяк не позначився на вазі учасників.

Міф номер 2 — не варто захоплюватися сухими сніданками. Якщо мова йде про солодкі снеки, то це дійсно так. Але якщо ж говорити про цілозернові продукти, то вони допомагають знизити рівень холестерину і підтримувати здорову вагу.

Міф номер 3 — люди, які ведуть здоровий спосіб життя, повинні добре снідати. Не обов'язково, тому що сніданок збільшить ваші енерговитрати.

Міф номер 4 — сніданок допоможе менше їсти протягом дня. На це він точно ніяк не вплине, зате зможе забезпечити мозок необхідними корисними речовинами, а також підтримає рівень глюкози в крові протягом усього дня.

Міф номер 5 — сніданок найважливіший прийом їжі. Звичайно ж, сніданок важливий, але це всього лише один з прийомів їжі. Організм за день повинен отримати певну кількість калорій, а як ви вирішите їх розділити — це повністю ваш вибір.

Експерт підсумувала, що сніданок небажано пропускати, адже він дає запас поживних речовин на весь день. Головне, про що потрібно пам'ятати — їжа повинна бути здоровою і корисною.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені спростували популярний міф про їжу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини