Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Коли настають холоди, то більшість людей поспішають відразу ж запастися продуктами, які рекомендують для зміцнення імунітету: лимон, імбир і часник. Кваліфікований дієтолог Світлана Фус поділилася не тільки позитивними властивостями лимона, але також і його недоліками.
Кому шкідливо їсти лимон. Фото: unsplash
Лимон — це, в першу чергу, сильний профілактичний засіб від застуди та грипу. І якщо їсти його регулярно і в правильних дозах, то це позитивно позначиться на циркуляції крові, підвищиться опорна функція, на зміну втомі прийде енергійність.
Але попри ці позитивні характеристики, лимон також може і нашкодити здоров'ю. Фахівець розповіла, що в день можна з'їдати не більше 225 грамів цього продукту. В іншому випадку, це може викликати негативні наслідки.
Світлана також запропонувала хорошу альтернативу: в болгарському перці, апельсині чи смородині теж можна знайти багато вітаміну С.
Плюс, вона додала, що додавання лимона в гарячий чай зовсім не варто вважати корисною звичкою, оскільки вітамін С при попаданні в гарячу воду відразу втрачає свої цілющі властивості.
Цей продукт не можна їсти людям, у яких підвищена кислотність, підвищена алергічна реакція, гастрит, панкреатит, виразка й запальні захворювання кишківника.
Новини