Головна Новини Здоров'я дієта і харчування "Все має бути в міру": кому шкідливо їсти лимон
commentss НОВИНИ Всі новини

"Все має бути в міру": кому шкідливо їсти лимон

Лимон має і протипоказання, якщо вживати його в необмеженій кількості

13 листопада 2020, 15:45
Поділіться публікацією:

Коли настають холоди, то більшість людей поспішають відразу ж запастися продуктами, які рекомендують для зміцнення імунітету: лимон, імбир і часник. Кваліфікований дієтолог Світлана Фус поділилася не тільки позитивними властивостями лимона, але також і його недоліками.

"Все має бути в міру": кому шкідливо їсти лимон

Кому шкідливо їсти лимон. Фото: unsplash

Лимон — це, в першу чергу, сильний профілактичний засіб від застуди та грипу. І якщо їсти його регулярно і в правильних дозах, то це позитивно позначиться на циркуляції крові, підвищиться опорна функція, на зміну втомі прийде енергійність.

Але попри ці позитивні характеристики, лимон також може і нашкодити здоров'ю. Фахівець розповіла, що в день можна з'їдати не більше 225 грамів цього продукту. В іншому випадку, це може викликати негативні наслідки.

Світлана також запропонувала хорошу альтернативу: в болгарському перці, апельсині чи смородині теж можна знайти багато вітаміну С.

Плюс, вона додала, що додавання лимона в гарячий чай зовсім не варто вважати корисною звичкою, оскільки вітамін С при попаданні в гарячу воду відразу втрачає свої цілющі властивості.

Цей продукт не можна їсти людям, у яких підвищена кислотність, підвищена алергічна реакція, гастрит, панкреатит, виразка й запальні захворювання кишківника.

"Все добре в міру, тому не потрібно надмірно захоплюватися ідеєю оздоровлення за допомогою лимона і їсти цитрус в необмеженій кількості. Зміст фітонцидів якоюсь мірою ріднить лимон з часником. Але аромат останнього, погодьтеся, менш приємний", — резюмувала Світлана.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, міфи про користь лимона, в які не варто вірити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини