Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Внесено до Книги рекордів Гіннеса: який фрукт назвали найпоживнішим
commentss НОВИНИ Всі новини

Внесено до Книги рекордів Гіннеса: який фрукт назвали найпоживнішим

За свій унікальний і справді корисний склад, авокадо увійшов до книги рекордів Гіннеса, як найпоживніший фрукт у світі

20 лютого 2022, 16:35
Поділіться публікацією:

Про корисні властивості авокадо відомо давно, але мало хто знає, що цей плід визнаний найпоживнішим у світі. Його навіть внесли до Книги рекордів Гіннеса. Що слід знати про склад авокадо та як його правильно вибирати?

Внесено до Книги рекордів Гіннеса: який фрукт назвали найпоживнішим

Названо найпоживніший фрукт у світі (фото з відкритих джерел)

Експерти відзначили, що в нашій країні авокадо відносно нещодавно став користуватися великою популярністю, проте він закріпив свої позиції завдяки корисному складу. Авокадо містить велику кількість вітамінів, мікроелементів, білка, амінокислот, антиоксидантів та інших сполук, необхідних для правильної роботи організму.

Відомо, що вживання авокадо позитивно позначається на роботі серцево-судинної системи, тому що в ньому достатньо магній, калію, вітаміну Е та інших речовин, які регулюють серцевий ритм та тиск.

Також за допомогою авокадо можна позбутися зайвих кілограмів, тому що цей екзотичний плід знижує апетит. Ще авокадо підтримує нервову систему, сприяє засвоєнню поживних речовин організмом та його вживання сприятливо позначається на розумовій активності.

До речі, щоб вибрати стиглий плід, потрібно звернути увагу на його шкірку: вона повинна бути цілою, без плям, а на дотик м'якоть має трохи проминатися пальцем.

Нагадаємо, що авокадо — багате джерело калію, а значить здатне заспокоїти м'язові болі. В одному авокадо міститься близько 690 міліграмів мікроелемента, навіть більше, ніж в одному банані середнього розміру.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені провели нове дослідження, якого підтвердило, що регулярне вживання авокадо здатне запобігти розвитку цукрового діабету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини