Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Визначили найкращий сир 2022 року на фестивалі World Cheese Awards
commentss НОВИНИ Всі новини

Визначили найкращий сир 2022 року на фестивалі World Cheese Awards

В Уельсі міжнародне журі назвало найкращий сир року.

5 листопада 2022, 06:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Сполученому королівстві пройшов конкурс під назвою World Cheese Awards, на якому назвали найкращий сир 2022 року. Про результати конкурси пише портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Визначили найкращий сир 2022 року на фестивалі World Cheese Awards

Сир грюєр. Фото з відкритих джерел

Найкращим сиром 2022 року визнали швейцарський твердий грюєр без характерних дірочок, який має горіхово-квітковий аромат та виготовляється компанією Le Gruyère AOP surchoix з коров’ячого молока. Суді зауважили, що сир має "великий смак і букет ароматів".

Друге місце отримав сир горгондзола Dolce DOP, який представляв італійську компанію De' Magi.

Цікаво, що на фестивалі World Cheese Awards брали участь 39 видів українських сирів, які попри війну змогли взяти участь у конкурсі.

"Ми не зупиняємо своє виробництво. Ми ведемо свою війну", — повідомила дистриб’ютор українських сирів Ardis Group Наталія Кахаді.

На жаль, українські сири не змогли потрапити до 98 сирів з позначкою супер золотий, яких потім скоротили до 16 і з них обрали переможця. Інші сири отримали позначки золотий, срібний та бронзовий.

Загалом конкурс прийняв представників з 42 країн, які представили понад чотири тисячі сортів сиру. Для оцінювання було сформовано міжнародне журі, що складалось з 250 осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про поради лікаря стосовно того, як підготувати імунітет до зими. Фахівці назвали шість головних пунктів серед яких є збалансоване харчування, повноцінний сон та якісний відпочинок.

Також "Коментарі" повідомляли про фрукт, який потрібно їсти для зниження раку. Дієтолог зауважила, що фрукт можна придбати майже у кожному супермаркеті країни. Окрім зниження ймовірності захворіти на рак цей цитрус забезпечить необхідними вітамінами вагітних жінок. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини