Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Використання підсолоджувачів може призвести до серйозних хвороб: які органи під загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

Використання підсолоджувачів може призвести до серйозних хвороб: які органи під загрозою

Які хвороби може викликати вживання цукрозамінників

2 листопада 2024, 02:07
Поділіться публікацією:

Підсолоджувачі стали популярною альтернативою цукру, особливо серед тих, хто прагне знизити споживання калорій або контролювати рівень цукру в крові. Однак, останні дослідження показують, що деякі підсолоджувачі можуть мати негативний вплив на здоров'я, повідомляє портал “Коментарі”. 

Використання підсолоджувачів може призвести до серйозних хвороб: які органи під загрозою

Ілюстративне фото

Вживання штучних підсолоджувачів може підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Зокрема, було виявлено, що споживання аспартаму, ацесульфаму калію та сукралози пов'язане з підвищеним ризиком інсульту та ішемічної хвороби серця. Дослідження підкреслює необхідність обережного підходу до вживання підсолоджувачів, особливо серед людей з високим ризиком серцево-судинних захворювань.

Штучні підсолоджувачі можуть сприяти розвитку цукрового діабету 2 типу. Вживання підсолоджувачів було пов'язане з підвищеним ризиком інцидентів серцево-судинних захворювань, що опосередковано через розвиток діабету. Це означає, що підсолоджувачі можуть впливати на метаболічні процеси в організмі, що призводить до порушення регуляції рівня цукру в крові.

Національний інститут раку (NCI) досліджував можливий зв'язок між вживанням штучних підсолоджувачів та розвитком ракових захворювань. Хоча результати досліджень не завжди однозначні, деякі дослідження вказують на можливий зв'язок між вживанням підсолоджувачів, таких як аспартам, та підвищеним ризиком розвитку певних видів раку. Це питання потребує подальших досліджень, але вже зараз варто бути обережними з вживанням великих кількостей підсолоджувачів.

Деякі штучні підсолоджувачі можуть негативно впливати на мікрофлору кишківника. Зокрема, було виявлено, що підсолоджувачі, такі як сахарин, сукралоза та аспартам, можуть змінювати склад бактерій у кишківнику що призводить до порушення його функцій та розвитку запальних процесів.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, чи корисний натуральний цукор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини