Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Люди нерідко відмовляються від вживання м'яса, пояснюючи це користю для здоров'я. Однак як насправді позначиться на організмі така зміна раціону — читайте далі.
М'ясо. Ілюстративне фото
Однією з перших змін, яку можна помітити відмовившись від м'яса, — це покращення травлення. Зазначається, що рослинна їжа містить більше клітковини, що позитивно впливає на роботу кишківника. Відмова від м'яса сприяє зменшенню запалення, покращенню перистальтики та загальному самопочуттю. Однак на початку змін раціону можливі здуття або дискомфорт. До таких проявів може призвести різке збільшення клітковини в раціоні.
М’ясо, особливо червоне та оброблене, є джерелом насичених жирів. Вони підвищують рівень "поганого" холестерину (LDL). Відмовившись від м'яса рівень споживання цих жирів зменшується, що позитивно впливає на серцево-судинну систему. Варто зазначити, що заміна м’яса на рослинні білки може знизити ризик інфаркту на 25%.
М’ясо джерело заліза, вітаміну B12 та білка. Їх дефіцит в організмі може призвести до втоми, зниження імунітету та анемії. Щоб уникнути цього, важливо включати до раціону бобові, горіхи, темну зелень або добавки.
Після відмови від м'яса деякі люди можуть відчувати приплив енергії, інші — навпаки, втому. Це залежить від того, наскільки збалансованим є новий раціон. Якщо замінити м’ясо на оброблені продукти, ефект буде протилежним очікуваному.
Зменшення калорійності раціону та збільшення споживання овочів і цільнозернових продуктів може сприяти зниженню ваги. Це особливо актуально для тих, хто прагне покращити метаболізм.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що буде з організмом, якщо на місяць відмовитися від кави.