Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Від яких продуктів слід відмовитися заради здорового серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Від яких продуктів слід відмовитися заради здорового серця

Експерти розповіли, які продукти необхідно виключити із раціону, щоб не нашкодити здоров'ю серця

20 грудня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Від нашого способу життя залежить близько 75% здоров'я серця, тому дуже важливо стежити за тим, що ми їмо. Експерти рекомендують виключити з раціону кілька продуктів, які можуть зашкодити органу та спровокувати серцеві захворювання.

Від яких продуктів слід відмовитися заради здорового серця

Які продукти можуть зашкодити серцю (фото з відкритих джерел)

Перероблене м'ясо

Не звикайте регулярно вживати ковбасу, сосиски, бекон та інші види обробленого м'яса, тому що в їхньому складі є канцерогенні речовини, які можуть спровокувати серйозні недуги, зокрема онкологію.

Червоне м'ясо

Важко відмовитися від апетитного стейка, але згадайте, скільки в ньому солі, холестерину та насичених жирів, які можуть "нокаутувати" серце та судини. Це не означає, що потрібно повністю відмовлятися від продукту, просто зменште його в раціоні до 3-4 порцій на місяць.

Картопляні чипси та готовий попкорн

Ці закуски дуже смачні та популярні, але можуть зашкодити роботі серця. І все через велику кількість солі, а також різних хімічних добавок. Намагайтеся уникати цих продуктів.

Дієтичні напої

Солодке газування і соки (навіть свіжі) небезпечні для серця, тому що по суті є розчином цукру, але ще гірше так звані дієтичні, в яких цукор замінений його імітаторами. Регулярне вживання "нульових" напоїв серйозно підвищує ризик захворювань серця – а також ризик раку та деменції.

Локшина швидкого приготування

Експерти кажуть, що така локшина містить майже половину добової норми солі, а також різні підсилювачі смаку та інші добавки, здатні нашкодити організму. Більш того, швидкорозчинна локшина обсмажується у фритюрі, а такий спосіб приготування здатний зашкодити судинам.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який горіх допоможе зміцнити здоров'я серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини