Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Від яких напоїв варто відмовитись після 50 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Від яких напоїв варто відмовитись після 50 років

Експерти назвали напої, які варто обмежити в раціоні або відмовитися від них після 50 років

7 грудня 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

З віком в організмі сповільнюються метаболічні процеси, тому варто переглянути свій раціон і виключити кілька напоїв. Яких саме?

Від яких напоїв варто відмовитись після 50 років

Від чого варто відмовитись після 50 / Фото: Unsplash

Фахівці відзначають, що в організмі "за 50" повільно, але вірно збільшується частка жирової тканини та скорочується частка м'язової. Людина може з подивом виявити, що у неї підвищений рівень цукру в крові або високий холестерин, а також гіпертонія. Щоб не дати розвиватися несприятливим процесам, варто відмовитись від:

Алкоголю

Безпечних доз алкоголю немає. Етанол, який міститься в алкогольних напоях, у будь-якому разі пригнічує головний мозок та порушує роботу печінки, негативно діє на слизову оболонку стравоходу та шлунка. Чим людина старша, тим більш зношеним стає її шлунок.

Кава

Багато вчених заперечують негативний вплив кави на роботу серця та судин. Але після 50 років за наявності підвищеного тиску від кави лікарі рекомендують все ж таки відмовитися. На їхню думку, у цьому випадку напій підвищує ризик гіпертонічного кризу та інсульту. Також, до речі, вони рекомендують не пити міцний чай.

Зелений чай

Пити його рекомендується з великою обачністю – кофеїну в зеленому чаї може бути ще більше, ніж у каві. Віддайте перевагу трав'яним чаям, настою шипшини, ромашки.

Солодкого газування

Активне споживання цукру після 50 загрожує серйозним збільшенням у вазі, що  підвищує ризик запальних процесів, здатних порушувати будь-які органи та тканини. На думку медиків, потрібно прагнути обмежувати споживання цукру, щоб остаточно не "вбити" обмінні процеси в організмі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які напої можуть "зістарити" мозок на 11 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини