Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які напої можуть зістарити мозок на 11 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Які напої можуть зістарити мозок на 11 років

Експерти назвали напої, вживання яких сприяє старінню мозку та розвитку деменції

24 листопада 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

На здоров'я людини впливає безліч факторів, але одним із найголовніших залишається харчування. Якщо хочете захистити свій мозок від старіння та розвитку деменції, тоді експерти рекомендують обмежити в раціоні деякі напої.

Які напої можуть зістарити мозок на 11 років

Шкідливі напої для мозку (фото з відкритих джерел)

Фахівці зазначають, що у найближчі 30 років може різко зрости кількість випадків деменції – захворювання, у процесі якого порушуються когнітивні здібності людини. І потрібно зробити все можливе, щоб запобігти цьому процесу. Дослідники вважають, що важливу роль у цьому відіграє харчування, оскільки деякі продукти та напої негативно впливають на роботу мозку. Йдеться про цукромісткі напої, вони за словами експертів, найбільш шкідливі для організму і здатні прискорити старіння мозку на 11 років, якщо вживати їх понад 2 разів на день.

Неврологи виявили потенційну шкоду, яку цукор може завдати мозковій діяльності. Напої, в яких багато цього продукту, а також інших добавок, мають руйнівні наслідки для мозку, викликаючи з часом скорочення префронтальної кори.

Ще експерти кажуть, що зловживання солодкими напоями може зменшити об'єм мозку та призвести до погіршення пам'яті.

Нагадаємо, що вчені з гарвардської лабораторії Ліхтмана спільно з компанією Google змогли зацифрувати один кубічний міліметр тканини кори головного мозку людини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що доктор філософії, професор інтегративної біології та фізіології Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Фернандо Гомес-Пінілья зазначив, що харчування може як допомогти, так і нашкодити когнітивним здібностям людини. Які продукти краще не вживати?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини