Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Від гіпертонії до діабету: чим небезпечні копчені сири
commentss НОВИНИ Всі новини

Від гіпертонії до діабету: чим небезпечні копчені сири

Дієтолог Михайло Гінзбург назвав захворювання, причиною яких може стати вживання в їжу копчених сирів

2 грудня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Сири, які проходять спеціальну процедуру копчення, дуже смачні та зберігають свою поживну цінність. Але любителям такого продукту варто бути обережнішим, тому що його надмірне вживання може зашкодити здоров'ю.

Від гіпертонії до діабету: чим небезпечні копчені сири

Чим небезпечні копчені сири (фото з відкритих джерел)

Дієтолог Михайло Гінзбург зазначив, що в сучасних версіях копчених сирів є багато ароматизаторів, які тільки імітують натуральне копчення. Крім цього, при виробництві в них додають чималу кількість натрію глутамату та інших підсилювачів смаку. Такий комплекс добавок негативно позначається здоров'я органів шлунково-кишкового тракту, отже, і весь організм загалом.

"Доведено, що копчені сири дратують шлунок, можливе загострення виразки. Якщо їх регулярно, мікрофлора хорошої не буде", — зазначив дієтолог.

За словами експерта, регулярне вживання копченого сиру може спричинити розвиток таких небезпечних захворювань, як гіпертонія або цукровий діабет.

Нагадаємо, що коптити м'ясо навчилися досить давно. Під впливом диму сире м'ясо не тільки ставало придатним для їжі, але й набувало дивовижного аромату, який міг "нагодувати" навіть одним ситним запахом. Але, за словами експертів, шкода копченої їжі значно перевищує її корисні властивості й завдає шкоди здоров'ю людини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що плавлений сир – поширений продукт і буває різним – ковбасним, у вигляді пасти, солодким. У ньому є поживні речовини, які потребують організму. Але також цей продукт має низку протипоказань. Лікар-дієтолог Олена Соломатина розповіла, кому варто утриматись від частого вживання такого сиру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини