Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Стало відомо, кому протипоказаний плавлений сир
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кому протипоказаний плавлений сир

Лікар-дієтолог Олена Соломатина розповіла, кому варто утриматися від частого вживання плавленого сиру

30 листопада 2021, 06:40
Поділіться публікацією:

Плавлений сир – поширений продукт і буває він різним – ковбасним, у вигляді пасти, солодким. У ньому є поживні речовини, які потрібні організму. Але також цей продукт має низку протипоказань.

Стало відомо, кому протипоказаний плавлений сир

Кому не рекомендується їсти плавлений сир (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна зазначила, що у складі плавленого сиру міститься багато фосфатів, які надають йому пастоподібної текстури. У невеликій кількості вони не шкодять здоров'ю, але при регулярному вживанні вони накопичуватимуться в організмі та погіршать здоров'я, зокрема, викличуть проблеми з нирками. А ще фосфати призводять до вимивання кальцію, отже, шкодять кістковій системі.

Також у плавлених сирах знаходиться натрій і тому їх небажано вживати людям із проблемами серця та судин. Цей мікроелемент здатний підіймати рівень кров'яного тиску, тому стан людини лише погіршується.

Фахівець додала, що обережно ставитися до кількості плавленого сиру, який з'їдається, слід, якщо є порушення в роботі нирок або обмін сечової кислоти.

Плюс, небезпека плавлених сирів обумовлена його високою калорійністю. У зв'язку з цим не рекомендується вживати даний продукт людям, які страждають на ожиріння або атеросклероз.

Нагадаємо, щоби визначити натуральний сир від підробки, експерти рекомендують звернути увагу на такі ознаки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, попри те, що сир містить багато вітамінів та корисних речовин, зловживати ним не рекомендується. Американський фахівець Тобі Амідор розповіла, чим це може загрожувати здоров'ю.

Читайте також, що сир Фета може бути небезпечним для гіпертоніків та вагітних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини