Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому не слід зловживати сиром: експерт дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не слід зловживати сиром: експерт дав відповідь

Сир здатний нашкодити і фігурі, і здоров'ю

17 лютого 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Попри те, що сир містить багато вітамінів і корисних речовин, зловживати ним не рекомендується. Американський фахівець Тобі Амідор розповіла, чим це може загрожувати здоров'ю.

Чому не слід зловживати сиром: експерт дав відповідь

(фото з відкритих джерел)

За словами лікаря, сир — смачний і поживний продукт, але вживати його у великій кількості не варто (понад три порцій на добу), інакше можуть виникнути такі проблеми зі здоров'ям:

Збільшення ваги

Сир — калорійний продукт, який при регулярному вживанні може збільшити відсоток вісцерального або внутрішнього жиру. Того самого, який відкладається, в основному, в черевній порожнині та на талії.

Проблеми шлунково-кишкового тракту

Зловживання сиром може спровокувати порушення шлунково-кишкового тракту (здуття, дискомфорт в шлунку і т. д.). Крім того, в складі продукту немає клітковини, тому він може стати причиною запорів.

Порушення в роботі серця

Спеціаліст зазначила, що різні види сиру багаті на насичені жири, які здатні підвищити в організмі рівень "поганого" холестерину, викликавши тим самим проблеми з серцево-судинною системою. Краще віддати перевагу білим видам сиру.

Нагадаємо, що сир Фета може бути небезпечним для вагітних і людей, які страждають на гіпертонію (підвищений тиск), тому варто обмежити його в раціоні харчування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у світі налічується понад 2 тисячі сортів сиру і кожен з них має свій витончений смак і запах. Для щоденного вживання дієтологи рекомендують вибирати нежирні сорти, наприклад, чедер або моцарелу. А про те, якими дивними й корисними властивостями володіє сир читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини