Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Вибираючи в магазині між покупкою мигдалю і фісташок далеко не кожен з нас знає корисні властивості цих горіхів і вже тим більше не завжди замислюється, в чому вони різні за корисністю. Обидва містять корисні жири, білки, вітаміни та мінерали, але відрізняються за складом та впливом на організм.
Горіхи. Фото з відкритих джерел
Отже, всього 30 г несолоного мигдалю забезпечує: 160 калорій; 6 г білка; 14 г жиру; 6 г вуглеводів; 4 г клітковини.
Тоді як 30 г несолоних фісташок містить: 162 калорії; 6 г білка; 13 г жиру; 8 г вуглеводів; 3 г клітковини.
Дорослій людині рекомендується отримувати від 20 до 40 г білка з кожним прийомом їжі, а також від 10 до 15 г білка у вигляді перекусу. І хоча горіхи не будуть найбільшим джерелом білка в раціоні, але вони містять більше цього важливого макронутрієнта, ніж багато хто з нас думає.
Дієтолог Наталі Ріццо розповіла, що мигдаль та фісташки вважаються горіхами з найвищим вмістом білка.
Клітковина — це ще одна важлива поживна речовина, коли йдеться про відчуття ситості, тобто вона допомагає довше залишатися ситим після їжі.
Фісташки містять цілих 3 грами клітковини на порцію, а мигдаль — 4 грами. Проте мигдаль має невелику перевагу над фісташками, коли йдеться про клітковину.
Мигдаль відомий, як чудове джерело вітаміну Е, який у порції вагою 30 мл містить майже половину добової норми. Він також має антиоксидантні властивості та корисний для здоров'я шкіри. Цей горіх також містить хорошу дозу магнію.
Тим часом фісташки набувають свого яскраво-зеленого кольору завдяки багатьом корисним рослинним сполукам, які вони містять. Зокрема, колір походить від лютеїну та зеаксантину, які є протизапальними сполуками, що підтримують здоров'я очей та мозку.
Фісташки також багаті на вітаміни групи В, які підтримують сон як природне джерело мелатоніну і триптофану.
Якщо з якоїсь причини вам варто вибрати лише один горіх, то пам'ятайте, що мигдаль містить трохи більше клітковини, ніж фісташки. Тому тим, хто зосереджений на досягненні певної мети споживання клітковини, варто вибирати мигдаль.
Читайте також на порталі "Коментарі" — унікальні властивості горіхів, про які знають не всі.
Новини