Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені знайшли продукт, який запобігає втраті зору
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли продукт, який запобігає втраті зору

Американські дослідники виявили продукт, регулярне вживання якого може запобігти віковій втраті зору та іншим проблемам з очима

11 лютого 2022, 09:35
Поділіться публікацією:

З віком структура нашого ока змінюється, як і розмір зіниці, тому що м'язи, які контролюють його, слабшають. І однією з головних причин втрати зору у старшому віці є дегенерація жовтої плями. Але вчені з'ясували, за допомогою якого продукту можна запобігти цим проблемам.

Вчені знайшли продукт, який запобігає втраті зору

Який продукт запобігає втраті зору (фото з відкритих джерел)

Американські вчені провели експеримент, участь у якому взяло 13 добровольців у віці 45-69 років, які 5 разів на тиждень з'їдали близько 30 грамів сушених ягід годжі протягом 3 місяців. Ще 14 добровольців вживали спеціальну добавку для зору протягом такого ж періоду. Вчені порівняли оптичну щільність макулярного пігменту в їхніх очах до та після дослідження, та з'ясували позитивні зміни у тієї групи людей, яка вживала ягоди годжі.

Дослідники пояснюють, що у складі ягоди є сполуки – лютеїн та зеаксантин, а вони позитивно впливають на зорову систему, захищаючи орган від захворювань, пов'язаних із віковою дегенерацією жовтої плями.

До речі, ягоди годжі також багаті на вітаміни A, B, D, а також антиоксиданти, жирні кислоти омега-3, омега-6, омега-9, цинк, фосфор, магній, калій, кальцій, марганець, які позитивно впливають на наш організм.

Нагадаємо, доктор медичних наук, офтальмохірург Тетяна Шилова розповіла, які повсякденні звички шкодять зору.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, щоб покращити зір, можна не тільки вдаватися до допомоги фармації. Є перелік продуктів, які дуже корисні для зору і сприяють його збереженню протягом тривалого періоду.

Читай також, Сергій Чуб, який працює офтальмологом в клініці мікрохірургії ока, розповів, як можна зупинити погіршення зору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини