Головна Новини Здоров'я наше тіло Які повсякденні звички небезпечні для зору
commentss НОВИНИ Всі новини

Які повсякденні звички небезпечні для зору

Доктор медичних наук, офтальмохірург Тетяна Шилова розповіла, які повсякденні звички шкодять зору

15 листопада 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Очі – важливий людський орган, який дозволяє отримувати величезну кількість інформації та насолоджуватися красою навколишнього світу. Але є звички, які "підривають" зір і можуть спричинити неприємні наслідки.

Які повсякденні звички небезпечні для зору

Що шкодить зору (фото з відкритих джерел)

Лікар-офтальмохірург Тетяна Шилова розповіла, що зір може погіршуватися через різні чинники. Один з них – дефіцит води. Так, зневоднення може призвести до сухості та підвищеного дискомфорту в очах.

Тривале перебування за екраном гаджета також негативно впливає на зір. І на сьогодні ця проблема є дуже актуальною. Через те, що очі перебувають у постійній напрузі, зосереджуючись на екрані, їх зволоження порушується, внаслідок чого розвивається синдром "сухого ока".

Експерт також не рекомендує читати в надто темному приміщенні чи транспорті, тому що очі відчувають підвищене навантаження від зміни фокусу.

Якщо хочете зберегти свій зір, тоді не забувайте про елементарні правила гігієни. Ставтеся до очей бережено і не допускайте потрапляння в них бруду та бактерій.

Нагадаємо, що лазерна корекція зору — операція, яка змінює форму рогівки ока для покращення зору. Однак це скоріше косметична процедура, яку можна порівняти із пластикою носа чи губ, але вона має низку протипоказань.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато жінок хоч раз стикалися з такою проблемою, як "мішки" під очима. Зазвичай набряки та синці на обличчі говорять про сильну втому та недосипання, але існує безліч причин їх появи. Якщо вам потрібно швидко та ефективно привести себе до ладу, допоможуть наступні правила.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини