Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Дослідники спантеличені — результати дослідження показали, що у сирах значно більше мікропластику, ніж у бутильованій воді. Вчені вважають, що крихітні пластикові частинки розміром 5 мм або менше можуть потрапляти в сир на різних етапах виробництва.
Сир. Ілюстративне фото
Дослідження показали, що найбільш забрудненими продуктами були стиглі сири – ті, що витримувалися понад чотири місяці – з приголомшливими 1857 пластиковими частинками на кілограм, пише видання Daily mail.
Зазначається, що наявність мікропластику виявляли в сухому та фасованому молоці, йогурті, вершковому маслі та сметані. Однак це перший випадок, коли пластик виявили в сирі, і шокуюче високий рівень. На думку дослідників, сир містить більше мікропластику, ніж інші молочні продукти, через спосіб його виробництва.
Дослідники пояснюють, мікропластик настільки крихітний, що здатний проходити крізь клітинні мембрани в організмі, потрапляючи з їжі у шлунку в кров, а потім у молоко. Оскільки пластмаси містять хімічні речовини, які, як відомо, є токсичними або канцерогенними, вчені стурбовані тим, що накопичення мікропластику може пошкодити тканини організму людини.
Ранні дослідження виявили потенційний зв'язок між впливом мікропластику та такими станами, як серцево-судинні захворювання та рак кишківника.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що вживання сиру може викликати кошмари.