Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені з'ясували, чому голод викликає агресію
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, чому голод викликає агресію

Дієтолог Бренда Бустільос розповіла, чому люди, які відчувають почуття голоду, стають дратівливими і злими

13 квітня 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Чи доводилося вам нервувати та злитися на когось, коли ви відчували почуття голоду? Виявляється, що цьому є наукове пояснення. Дієтолог Бренда Бустільос з Техаського університету розповіла, чому голод може так діяти на емоційний стан.

Вчені з'ясували, чому голод викликає агресію

Чому голод провокує агресію і агресію (фото з відкритих джерел)

Лікар в ході дослідження з'ясувала, що однією з причин нападів голоду, який часто супроводжується злістю є стрибки цукру в крові. Коли рівень глюкози знижується в організмі, настає вуглеводне голодування. Мозок починає гірше працювати, організм знаходиться в стресі, тому що підвищуються рівні адреналіну і кортизолу — тіло думає, що вмирає, і вимагає негайного поповнення запасів глюкози. В результаті запускається природний механізм "рятуйся або біжи". Гормони стресу і спонукають людину говорити з іншими на підвищених тонах, коли йому сильно хочеться їсти.

Дієтолог зазначила, що запобігти голодним спалахам агресії можна за допомогою невеликих порцій багатої крохмалем і клітковиною їжі, в якій містяться так звані "повільні" вуглеводи. Але що не можна робити в таких випадках, так це перекушувати шоколадкою та іншими солодощами. Річ у тому, що злість і роздратування нікуди не подінуться, а ось цукор підніметься до висот, а коли шоколад швидко перетравиться, то знову настане дефіцит глюкози — знову те ж саме роздратування і т. д.

Нагадаємо, експерти розповіли, як утамувати відчуття голоду і не переїдати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що виникнення голоду і насичення — складні механізми, в яких задіяний і мозок, і гормональна, і нервова системи. Але є способи, які допоможуть обдурити почуття голоду та утримати від шкідливої їжі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

DJON

13 квітня 2021, 13:38

ЧТО УЧЁНЫЕ ЧТО ЖУРНАЛИСТЫ НАПИСАВШИЕ ЭТУ СТАТЬЮ - УБЛЮДКИ ЗАЖРАВШИЕСЯ НА НАВОРОВАНЫХ ДЕНЬГАХ


Новини