Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Виноград не тільки смачна, а й дуже корисна ягода, з якої роблять родзинки, вино, джем і навіть олію. Існує понад 8 тисяч сортів винограду, і кожен з них має свої унікальні властивості.
Користь виногрду (фото з відкритих джерел)
Нове дослідження американських вчених показало, що крім антибактеріального та противірусного ефекту, вживання винограду ще допомагає знижувати рівень холестерину в крові. Такі висновки були зроблені на основі результатів експерименту на кроликах та лабораторних гризунах, яких годували родзинками зі столових сортів.
Експерти зазначили, що виноград у сушеному вигляді сприятливо діє на кишківник, збільшуючи в ньому кількість корисних бактерій, а також покращує функції печінки та сприяє схудненню.
Експеримент показала, що після вживання родзинок у піддослідних знизився в крові рівень загального холестерину на 6%, а загальна кількість жовчних кислот – на 40, 9%.
Зазначимо, що виноград багатий на вітаміни А, К, С, В, а також кальцій, магній, фосфор, поліфеноли та інші мінеральні речовини.
Нагадаємо, що ягоди винограду мають не тільки чудовий смак, але і є основним інгредієнтом для кращих вин, а ще в їхньому складі велика кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних для підтримки здоров'я. Про які корисні властивості продукту ви могли не знати?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що родзинки — один із найдоступніших, найпопулярніших і найсмачніших сухофруктів. Експерти радять додавати його до раціону щодня. Але що у ньому особливого?
Читайте також, що грон винограду сорту Ruby Roman ("Римський рубін") продали на аукціоні в Японії за 1,2 млн ієн (11 тисяч доларів).
Новини