Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим корисний виноград: властивості, про які ви могли не знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим корисний виноград: властивості, про які ви могли не знати

Медики розповіли, що в раціон потрібно частіше додавати виноград, бо він має низку важливих переваг для здоров'я

31 серпня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Ягоди винограду володіють не тільки прекрасним смаком, але і є основним інгредієнтом для кращих вин, а ще в їх складі велику кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних для підтримки здоров'я. Про які корисні властивості продукту ви могли не знати?

Чим корисний виноград: властивості, про які ви могли не знати

Чому потрібно частіше їсти виноград (фото з відкритих джерел)

Виноград підтримує імунітет

У складі ягід, зокрема в їх шкірці, містяться вітаміни А і С, які зміцнюють імунітет, захищаючи організм від різних інфекцій. А ще виноград на 80% складається з води, тому його вживання запобігає зневодненню і покращує кровообіг.

Уповільнює старіння мозку

Виноград багатий на кверцетин — антиоксидантну речовину, яка зменшує запальні процеси в організмі, а також уповільнює старіння мозку і запобігає таким недугам як хвороба Альцгеймера.

Покращує сон

У складі винограду також є натуральний мелатонін, який покращує якість і тривалість сну. А хороший відпочинок в нічний час, і собі, сприяє прекрасному настрою і самопочуттю.

Підтримує здоров'я травної системи

За допомогою винограду можна поліпшити роботу травної системи, оскільки поліфеноли, які входять до складу фрукта, позитивно впливають на бактерії в кишківнику, важливі для травлення, імунітету і мозку.

Захищає зір

Ще продукт багатий на лютеїн і зеаксантин — речовини, які захищають сітківку й кришталик ока, запобігаючи розвитку дегенерації жовтої плями й катаракти — найпоширеніших захворювань очей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієта, яка містить виноград, здатна забезпечити захист від старечого недоумства. Такий висновок був зроблений, виходячи з результатів експерименту, який тривав півроку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини