Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Ягоди винограду володіють не тільки прекрасним смаком, але і є основним інгредієнтом для кращих вин, а ще в їх складі велику кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних для підтримки здоров'я. Про які корисні властивості продукту ви могли не знати?
Чому потрібно частіше їсти виноград (фото з відкритих джерел)
Виноград підтримує імунітет
У складі ягід, зокрема в їх шкірці, містяться вітаміни А і С, які зміцнюють імунітет, захищаючи організм від різних інфекцій. А ще виноград на 80% складається з води, тому його вживання запобігає зневодненню і покращує кровообіг.
Уповільнює старіння мозку
Виноград багатий на кверцетин — антиоксидантну речовину, яка зменшує запальні процеси в організмі, а також уповільнює старіння мозку і запобігає таким недугам як хвороба Альцгеймера.
Покращує сон
У складі винограду також є натуральний мелатонін, який покращує якість і тривалість сну. А хороший відпочинок в нічний час, і собі, сприяє прекрасному настрою і самопочуттю.
Підтримує здоров'я травної системи
За допомогою винограду можна поліпшити роботу травної системи, оскільки поліфеноли, які входять до складу фрукта, позитивно впливають на бактерії в кишківнику, важливі для травлення, імунітету і мозку.
Захищає зір
Ще продукт багатий на лютеїн і зеаксантин — речовини, які захищають сітківку й кришталик ока, запобігаючи розвитку дегенерації жовтої плями й катаракти — найпоширеніших захворювань очей.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієта, яка містить виноград, здатна забезпечити захист від старечого недоумства. Такий висновок був зроблений, виходячи з результатів експерименту, який тривав півроку.
Новини