Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені розповіли про важливість прийому води на голодний шлунок
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про важливість прийому води на голодний шлунок

Німецькі фахівці назвали причини, через які на голодний шлунок слід випивати склянку води

30 листопада 2021, 22:55 comments1058
Поділіться публікацією:

Щодня потрібно контролювати свій водний баланс в організмі, адже він впливає на багато процесів. Та й взагалі свій ранок, як кажуть експерти, треба починати зі склянки води. Чому це так важливо?

Вчені розповіли про важливість прийому води на голодний шлунок

Чому на голодний шлунок треба пити воду / Фото: Shutterstock / Fotodom

Фахівці відзначають, що склянка звичайної води (не газованої) після пробудження покращує метаболізм, настрій і сприяє виведенню токсинів, розщеплення яких відбувалося в організмі, поки людина спала. Такий захід дозволить прискорити обмінні процеси в середньому до 24%.

Крім цього, пиття натщесерце сприяє зниженню ймовірності виникнення каменів у нирках, проблем із сечовим міхуром, а також запобігає появі печії. Ще однією корисною властивістю склянки води з ранку є стимулювання лімфасистеми, завдяки чому організм стає більш стійким до мікроорганізмів шкідливого характеру.

Експерти наголосили й на важливості води для шкіри. Вона покращує кровообіг, допомагає оздоровити шкірні покриви та покращити їхній вигляд.

Нагадаємо, що експерт зі зниження ваги Павло Ісанбаєв зазначив, що з додаванням лимонного соку у воду варто бути акуратнішими, оскільки він може негативно впливати на емаль зубів. Плюс до всього, від такого напою натще варто відмовитися людям, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які зміни відбудуться в організмі, якщо щодня пити воду з медом.

Читайте також, що щодня доросла людина має випивати близько двох літрів води, тому що вона приводить у тонус весь організм. А ще вода покращує обмін речовин, сприяючи схудненню. Дієтологи кажуть, що норма води на день залежить від нашої ваги. На 10 кг ваги – 2 склянки (400 мл) води.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини