Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кому не рекомендується натщесерце пити воду з лимоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому не рекомендується натщесерце пити воду з лимоном

Експерт по зниженню ваги Павло Ісанбаєв розповів, кому не варто вживати натщесерце воду з додаванням лимона

30 червня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

Дієтологи рекомендують після пробудження пити воду з лимоном, щоб заповнити водний баланс і запустити обмінні процеси в організмі, але виявляється, що не всім корисний такий напій натщесерце.

Кому не рекомендується натщесерце пити воду з лимоном

Вода з лимоном / Фото: pexels

Експерт по зниженню ваги Павло Ісанбаєв зазначив, що з додаванням лимонного соку в воду варто бути акуратнішими, оскільки він може негативно впливати на емаль зубів. Плюс до всього, від такого напою натщесерце варто відмовитися людям, у яких є проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Річ у тому, що лимонний сік заважає заростати ерозійним і виразковим ураженням слизової шлунково-кишкового тракту, а також посилює симптоми гастроезофагеальної рефлюксної хвороби: вміст шлунку може потрапляти у стравохід, відрижка кислим, нудота, печія. Якщо хочете уникнути подібних проблем, тоді вранці пийте просто звичайну воду без добавок.

Крім того, за словами експерта, вітамін С, який входить до складу лимона, підсилює всмоктування заліза в організмі. В результаті, у людей, у яких цей мікроелемент у надлишку, може порушитися робота печінки.

Нагадаємо, що науковці з університету в Каліфорнії оголосили, що вода з медом і лимоном не сприяє схудненню, як вважалося раніше. Відповідно до рецептури, в стакан води додається лише одна часточка лимона, сік якої ніяк не підвищує швидкість обміну речовин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що чорний перець володіє багатьма корисними властивостями, тому широко використовується в народній медицині для профілактики деяких захворювань. Експерти розповіли, що кому регулярно потрібно вживати воду з перцем, щоб поліпшити стан здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини