Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені розповіли, чим біле вино небезпечне для жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, чим біле вино небезпечне для жінок

Дерматологи з Університету Брауна розповіли, чому жінкам потрібно бути акуратнішими із білим вином

10 листопада 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Для жінок, які люблять біле вино, є неприємна новина. Виявляється, що напій здатний викликати проблеми зі шкірою. Такі висновки зробили дерматологи з Університету Брауна (США).

Вчені розповіли, чим біле вино небезпечне для жінок

Шкода білого вина (фото з відкритих джерел)

Група дослідників стверджує, що у жінок, які віддають перевагу білому вину, набагато частіше зустрічається розацеа — шкірне захворювання, яке характеризується почервонінням і розширенням дрібних судин шкіри.

Американські дерматологи проаналізовані дані про здоров'я понад 80 тисяч жінок та кількість споживаного ними алкоголю. Виявилося, що майже 5 тисяч із них страждали на це запальне захворювання шкіри обличчя.

Вчені зазначили, що вживання понад 5 склянок білого вина на тиждень підвищувало ризик розвитку розацеї майже на 50%, а 3 склянки – на 14%.

Такий взаємозв'язок, на думку експертів, можна пояснити тим, що біле вино послаблює імунітет і розширює судини, а це, своєю чергою, провокує почервоніння шкіри та розвиток захворювання. Більш того, у білому вині, в порівнянні з червоним, не міститься речовин, які мають протизапальний ефект.

Нагадаємо, німецькі експерти з харчування розповіли, чи можна вживати вино, яке довгий час стояло відкритим і чи не зашкодить воно організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що їжа, яку ми вживаємо щодня, має прямий вплив на наші когнітивні можливості у старшому віці. Такого висновку дійшли вчені з американського університету штату Айова.

Читайте також, що дієтолог Леслі Бонці розповіла, в чому полягають головні небезпеки червоного вина та кому слід утриматися від його вживання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини