Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали захворювання, в яких винна любов до картоплі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали захворювання, в яких винна любов до картоплі

Експерти з Гарвардської медичної школи розповіли, які захворювання може спровокувати надмірна любов до картоплі

29 квітня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Картопля — одна з найчастіших і найулюбленіших продуктів на нашому столі. Але не варто з ним переборщувати, тому що надмірна любов до овочу може призвести до розвитку деяких захворювань.

Вчені назвали захворювання, в яких винна любов до картоплі

Шкода картоплі (фото з відкритих джерел)

Ми звикли додавати картоплю до різних страв: супу, салату, закуски. Але постарайтеся робити свій раціон різноманітнішим, тому що, як кажуть експерти з Гарварду, у картоплі високий глікемічний індекс. Це означає, що у її складі багато вуглеводів, які швидко засвоюються організмом. Тобто, вживання овочів різко підвищує рівень цукру в крові, а потім різко його знижує. Такі стрибки можуть підвищити ризик розвитку цукрового діабету другого типу.

Ще одна проблема – після такої "каруселі" у людини виникає швидко почуття голоду, а це часто стає причиною переїдання. Тобто, якщо регулярно їсти картоплю та інші продукти, які містять багато швидких вуглеводів, то можна спровокувати розвиток ожиріння та проблем із серцево-судинною системою.

Дослідники з Гарварду вивчили дані майже 200 тисяч чоловіків та жінок. Результати показали, що у добровольців, які вживали на тиждень 4 і більше порцій картоплі (печеної, вареної або пюре), ризик високого кров'яного тиску був на 11% вищим.

Щоб мінімізувати ризики для здоров'я, експерти рекомендують вживати батат та солодку картоплю.

Нагадаємо, що більшість людей припускаються трьох основних помилок у приготуванні картопляного пюре, через які неможливо зробити страву потрібної консистенції.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які страви з картоплі вважаються найшкідливішими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини