Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвала найшкідливіші страви з картоплі
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвала найшкідливіші страви з картоплі

Найбільш корисною є варена або запечена картопля

17 вересня 2021, 08:43 comments1002
Поділіться публікацією:

За словами лікаря-дієтолога Тамари Прунцевої, у складі картоплі міститься достатня кількість корисних речовин, зокрема, магній, калій, білки і кальцій. Однак слід пам'ятати і про вуглеводи, які входять до складу популярного овоча. В якому вигляді картопля є найбільш корисною і навпаки, пише видання "Країна здоров'я".

Дієтолог назвала найшкідливіші страви з картоплі

Дієтолог назвала найшкідливіші страви з картоплі - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначає, що страви з картоплі можна вживати регулярно, але в такому випадку важливо не переїдати на ніч і стежити за тим, щоб протягом дня калорії спалювалися.                      

Дієтолог зазначила, що найбільш корисною є варена або запечена картопля. При цьому лікар не рекомендує тримати овоч довго у воді, оскільки більшу кількість мінералів міститься на поверхні.

А ось найбільш шкідливими стравами Тамара Прунцева називає картоплю, смажена у фритюрі, і по-селянськи. За словами фахівця, під час термічної обробки зникають практично всі корисні мінерали і вітаміни. Крім того, страва саме по собі жирна і "важка" для нашого організму.

Зазначимо, що картопля — один із найпопулярніших продуктів на нашому столі, тому що доступна, бюджетна і смачна. Але для того, щоб овоч приносив максимальну користь здоров'ю, його потрібно правильно готувати. Лікар-кардіолог Анна Кореневич розповіла, чим небезпечне вживання вареної картоплі.

У матеріалі видання "Коментарі" також повідомлялося, що картопляне пюре — один з найпопулярніших гарнірів на обідньому столі. Але, щоб страва вийшла дійсно смачною, не слід здійснювати помилок у приготуванні. Яких саме — читатайте за посиланням. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини