Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
За словами лікаря-дієтолога Тамари Прунцевої, у складі картоплі міститься достатня кількість корисних речовин, зокрема, магній, калій, білки і кальцій. Однак слід пам'ятати і про вуглеводи, які входять до складу популярного овоча. В якому вигляді картопля є найбільш корисною і навпаки, пише видання "Країна здоров'я".
Дієтолог назвала найшкідливіші страви з картоплі - фото з відкритих джерел
Фахівець зазначає, що страви з картоплі можна вживати регулярно, але в такому випадку важливо не переїдати на ніч і стежити за тим, щоб протягом дня калорії спалювалися.
Дієтолог зазначила, що найбільш корисною є варена або запечена картопля. При цьому лікар не рекомендує тримати овоч довго у воді, оскільки більшу кількість мінералів міститься на поверхні.
А ось найбільш шкідливими стравами Тамара Прунцева називає картоплю, смажена у фритюрі, і по-селянськи. За словами фахівця, під час термічної обробки зникають практично всі корисні мінерали і вітаміни. Крім того, страва саме по собі жирна і "важка" для нашого організму.
Зазначимо, що картопля — один із найпопулярніших продуктів на нашому столі, тому що доступна, бюджетна і смачна. Але для того, щоб овоч приносив максимальну користь здоров'ю, його потрібно правильно готувати. Лікар-кардіолог Анна Кореневич розповіла, чим небезпечне вживання вареної картоплі.
У матеріалі видання "Коментарі" також повідомлялося, що картопляне пюре — один з найпопулярніших гарнірів на обідньому столі. Але, щоб страва вийшла дійсно смачною, не слід здійснювати помилок у приготуванні. Яких саме — читатайте за посиланням.
Новини