Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали три групи продуктів, здатних пошкодити ДНК
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали три групи продуктів, здатних пошкодити ДНК

Дієтолог Медичного центру Вашингтонського університету Дайан Джавеллі розповіла, які продукти можуть зашкодити ДНК

15 квітня 2022, 06:25
Поділіться публікацією:

Необхідно завжди стежити за харчуванням, тому що воно є одним із найважливіших факторів, які впливають на стан нашого здоров'я. Дієтолог Медичного центру Вашингтонського університету Дайан Джавеллі зазначила, що є кілька типів продуктів, які слід мінімізувати в раціоні, тому що вони спричиняють запалення, здатні пошкодити ДНК.

Вчені назвали три групи продуктів, здатних пошкодити ДНК

Три групи продуктів, здатних пошкодити ДНК (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що пошкоджена ДНК може призвести до розвитку серйозних захворювань, зокрема цукрового діабету та онкології. У зв'язку з цим, дієтолог радить менше вживати такі продукти:

Солодощі

У цукерках, тістечках та інших солодощах міститься велика кількість цукру, яка стимулює вироблення жирних кислот у печінці. І під час їхнього перетравлення організмом можуть виникнути запальні процеси. У нашому тілі починає вироблятися більше інсуліну, а він сприяє збільшенню жирових відкладень. Обмеживши ці продукти в раціоні, ви знизите відсоток жиру і зможете запобігти запаленню.

М'ясо

Йдеться про червоне і перероблене м'ясо (бекон, сосиски, ковбаси, напівфабрикати), тому що в їх складі багато солі та інших хімічних елементів, які відкладаються в організмі й можуть викликати збільшення ваги, а також запальні процеси.

Смажена їжа

Звичайно, така їжа, особливо у великій кількості, серйозно підриває наше здоров'я. Відмовтеся від фаст-фуду, тому що в його складі багато солі, цукру та інших штучних добавок, які порушують повноцінну роботу організму. Смажені продукти виробляють в організмі сполуки, які називають кінцевими продуктами глікування, також відомі як КПГ. Ці сполуки безпосередньо стимулюють запалення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти ніколи не бувають на столі довгожителів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини