Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Необхідно завжди стежити за харчуванням, тому що воно є одним із найважливіших факторів, які впливають на стан нашого здоров'я. Дієтолог Медичного центру Вашингтонського університету Дайан Джавеллі зазначила, що є кілька типів продуктів, які слід мінімізувати в раціоні, тому що вони спричиняють запалення, здатні пошкодити ДНК.
Три групи продуктів, здатних пошкодити ДНК (фото з відкритих джерел)
Фахівець зазначила, що пошкоджена ДНК може призвести до розвитку серйозних захворювань, зокрема цукрового діабету та онкології. У зв'язку з цим, дієтолог радить менше вживати такі продукти:
Солодощі
У цукерках, тістечках та інших солодощах міститься велика кількість цукру, яка стимулює вироблення жирних кислот у печінці. І під час їхнього перетравлення організмом можуть виникнути запальні процеси. У нашому тілі починає вироблятися більше інсуліну, а він сприяє збільшенню жирових відкладень. Обмеживши ці продукти в раціоні, ви знизите відсоток жиру і зможете запобігти запаленню.
М'ясо
Йдеться про червоне і перероблене м'ясо (бекон, сосиски, ковбаси, напівфабрикати), тому що в їх складі багато солі та інших хімічних елементів, які відкладаються в організмі й можуть викликати збільшення ваги, а також запальні процеси.
Смажена їжа
Звичайно, така їжа, особливо у великій кількості, серйозно підриває наше здоров'я. Відмовтеся від фаст-фуду, тому що в його складі багато солі, цукру та інших штучних добавок, які порушують повноцінну роботу організму. Смажені продукти виробляють в організмі сполуки, які називають кінцевими продуктами глікування, також відомі як КПГ. Ці сполуки безпосередньо стимулюють запалення.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти ніколи не бувають на столі довгожителів.
Новини