Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали продукт, який знижує ризик ожиріння
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали продукт, який знижує ризик ожиріння

Дослідники з Університету Західного Онтаріо визначили продукт, який знижує ризик розвитку ожиріння

30 листопада 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Ожиріння – проблема сучасного суспільства, яка може бути викликана різними факторами. Але якщо ви хочете знизити ризик розвитку захворювання та покращити самопочуття, тоді додайте до раціону один простий продукт.

Вчені назвали продукт, який знижує ризик ожиріння

Як захиститись від ожиріння (фото з відкритих джерел)

Вчені з Університету Західного Онтаріо з'ясували, що у складі солодких апельсинів та танжеринів (сорт мандарину) міститься молекула нобілетину, яка суттєво скорочує ймовірність появи ожиріння. І, відповідно, захищає від діабету та серцевих проблем.

Експерти зазначили, що вживання апельсинів можна порівняти із прийомом сильних лікарських засобів для захисту серця та судин. Для досягнення такого результату людині потрібно вживати близько 2,5 склянки натурального апельсинового соку на день. Такі висновки вчені зробили з посиланням на результати експерименту з лабораторними гризунами.

Мишей спеціально тримали на дієті з великою кількістю жиру та холестерину, але одночасно давали їм нобілетин. Виявилося, що гризуни почали помітно скидати вагу, а в їхньому організмі зменшувався показник резистентності до інсуліну та кількість жирів у крові, у порівнянні з групою, яка знаходилася на тому ж харчуванні, але без молекули з апельсинів.

До того, у мишей відзначалося зменшення скупчень холестерину в артеріях або атеросклерозі. Втім, попри досить оптимістичні результати дослідження, його автори поки що не можуть пояснити, яким чином дана молекула досягає вражаючих результатів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-ендокринолог Ірина Чикалова розповіла, за допомогою яких рекомендацій можна подолати ожиріння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини