Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали продукт, який рятує від ранньої смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали продукт, який рятує від ранньої смерті

Японські вчені назвали продукт, який допомагає знизити ризик ранньої смерті

3 листопада 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

Тривалість життя в Японії перевершує показники інших країн G7, згідно з даними, опублікованими ВООЗ. І хоча єдиного пояснення цьому факту немає, вчені вважають, що велику роль у цьому питанні грає харчування.

Вчені назвали продукт, який рятує від ранньої смерті

Який продукт знижує ризик ранньої смерті (фото з відкритих джерел)

Дослідження показало, що високе споживання ферментованих соєвих продуктів, таких як місо та натто, які є основними в японській дієті, пов'язане з меншим ризиком смерті.

В азійських країнах, особливо в Японії, широко використовують кілька видів соєвих продуктів, таких як натто (соя, ферментована Bacillus subtilis), місо (соя, ферментована Aspergillus oryzae) та тофу (соєвий сир).

До цього часу дослідники не встановили зв'язок між соєвими продуктами та специфічними наслідками для здоров'я. Але група японських вчених почала досліджувати зв'язок між декількома видами соєвих продуктів та ризиком смерті з усіх причин, смерті від раку, серцево-судинних захворювань, респіраторних захворювань та травм.

У дослідженні використовували дані 42750 чоловіків і 50165 жінок у віці 45-74 років, які брали участь у дослідженні громадського здоров'я в 11 регіонах Японії.

Вчені виявили, що збільшення споживання ферментованої сої було пов'язане зі зменшенням ризику смерті з усіх причин на 10%, але загальне споживання соєвих продуктів на цей ризик не вплинуло.

Чоловіки та жінки, які їли натто, також мали нижчий ризик смерті від серцево-судинних хвороб, але не було виявлено зв'язку між споживанням сої та ризиком смерті від раку.

Автори відзначили, що ферментовані соєві продукти багаті на клітковину, калій та біоактивні компоненти, ніж їх неферментовані аналоги, а це може допомогти пояснити такі кореляції. Дослідження було спостережливим, тому не могло встановити причинно-наслідкові зв'язки. Дослідники не можуть виключити ймовірність того, що на результати частково впливають фактори, які вони не врахували.

Однак вони дійшли висновку, що, хоча зв'язок між споживанням сої та ризиком смерті з усіх причин не був виявлений, більше споживання ферментованої сої корелювало зі зниженням ризику смерті. На думку вчених, це означає, що ферментовані соєві продукти мають корисні для здоров'я ефекти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в якому чаї знайшли "секрет довголіття."



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини