Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали помилки, які ми робимо, коли п'ємо чай
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали помилки, які ми робимо, коли п'ємо чай

Китайські вчені перерахували найпоширеніші помилки, які ми робимо, коли вживаємо чай

8 квітня 2022, 00:30
Поділіться публікацією:

Чай — один із найсмачніших і найпопулярніших напоїв у світі, але, якщо вживати його неправильно, він може зашкодити здоров'ю. Китайські експерти розповіли, які помилки ми робимо, коли п'ємо цей напій.

Вчені назвали помилки, які ми робимо, коли п'ємо чай

Як правильно пити чай (фото з відкритих джерел)

Вчені відзначили, що у складі чайного листя є поліфеноли, амінокислоти та інші цінні сполуки, які добре засвоюються організмом та несуть користь як психологічному, так і фізичному здоров'ю.

Поліфеноли, зокрема, мають сильну антиоксидантну та фізіологічну активність, можуть поглинати активні ферменти та вільні радикали, сприятливо впливають на обмін речовин, а також допомагають зміцнити імунітет.

Але у всього має бути норма. Якщо ви переборщуватимете з овочами, фруктами, вітамінами, то це піде тільки на шкоду вашому організму. Так, зловживання чаєм може зашкодити вашому шлунково-кишковому тракті. Надлишок напою розбавляє шлунковий сік, через що їжа погано перетравлюватиметься. І дуже міцний чай може нашкодити слизовій оболонці шлунка.

Ще один важливий момент: у чаї міститься танін, тому якщо пити його відразу після їжі, це може зашкодити засвоєнню заліза з їжі. Дефіцит цього мікроелементу може призвести до серйозного захворювання – залізодефіцитної анемії.

Варто також знати, що у любителів міцного чаю часто жовтіють зуби. Це відбувається через фтор. Зуби спочатку жовтіють, потім темніють, іноді велика кількість чаю може спровокувати появу карієсу. Тому не варто пити занадто багато чаю або заварювати його занадто міцним.

Крім того, співвідношення чайного листя та води для зеленого, червоного та жовтого чаю має становити 1:50, а співвідношення листя та води для чаю улун та чорного чаю – приблизно 1:30.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, у чому користь гречаного чаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини