Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали найнебезпечніший для зубів напій
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали найнебезпечніший для зубів напій

Дослідники з Бернського університету з'ясували, який напій може серйозно нашкодити зубній емалі

16 травня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Якщо хочете зберегти зуби міцними та здоровими, тоді дослідники зі Швейцарії рекомендують відмовитися від чаю каркаде. Виявилося, що цей смачний напій може серйозно пошкодити зубну емаль.

Вчені назвали найнебезпечніший для зубів напій

Який напій дуже шкодить зубам (фото з відкритих джерел)

Вчені протестували близько 100 напоїв, продуктів і лікарських засобів, щоб з'ясувати, які з них можуть нашкодити емалі та призвести до карієсу. На першому місці виявився трав'яний напій яскраво-червоного кольору. Далі були названі солодкі газовані напої та міцний алкоголь.

Вчені провели експеримент, під час якого досліджували понад 1000 звичайних і 300 молочних зубів, які залишилися у кабінетах дантистів. Експерти занурювали зуби на кілька хвилин у різні рідини, а потім вимірювали твердість їхньої емалі.

Виявилося, що нашкодити зубам здатні напої з високим рівнем кислотності. З цієї точки зору найбезпечнішим виявилося червоне вино, тому що в його складі є речовини, які нейтралізують негативний вплив кислоти, наприклад, поліфеноли. Медики заявили, що незабаром ці сполуки можна буде додавати в рідину для ополіскування рота.

Автори експерименту зазначили, що чай каркаде насправді дуже корисний для здоров'я, але зловживати ним не варто. Пити напій потрібно швидко і великими ковтками, щоб знизити час взаємодії зубів із кислим середовищем. Після цього бажано прополоскати рот звичайною водою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що неприємний запах із рота — поширена проблема, яка викликає серйозний дискомфорт.

Якщо у вас немає змоги почистити зуби, то освіжити дихання можна за допомогою кількох спецій, які знайдуться на вашій кухні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини