Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали дві звички, які сприяють набору зайвої ваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали дві звички, які сприяють набору зайвої ваги

У дослідженні брали участь понад 40 чоловіків і жінок

9 червня 2021, 03:29
Поділіться публікацією:

Зовсім необов'язково морити себе голодом, якщо ви хочете схуднути. Вчені назвали менш дві харчові звички, які сприяють набору зайвої ваги. Якщо позбутися від них, то є всі шанси позбутися від зайвих кілограмів без страждань.

Вчені назвали дві звички, які сприяють набору зайвої ваги

Дієта (фото з відкритих джерел)

Від порції їжі, яку ви кладете на тарілку, і від того, як швидко ви її їсте, залежить, скільки ви їсте або, можливо, переїдаєте. Детальніше про ці харчові звички розповідає Medikforum.

"Я думаю, що для здоров'я має значення скільки ми їмо", — сказала автор дослідження Пейдж Каннінгем, докторант Університету штату Пенсільванія.

У дослідженні брали участь більше ніж 40 чоловіків і жінок. Щотижня вони приїжджали на щотижневий обід протягом чотирьох тижнів.

Їм давали порції макаронів і сиру різного розміру у випадковому порядку. Вчені записували страви на відео, щоб оцінити швидкість, з якою учасники їли, а також розмір їх порцій. Вік учасників дослідження був від 18 до 68 років. Близько 45% страждали від надмірної ваги або ожиріння.

Швидкість їжі не змінилася при збільшенні розміру порцій. Учасники їли більше, коли їли швидше або споживали їжу великими шматками, а також, коли вони їли більше або їли протягом тривалого проміжку часу. Причина, по якій люди їдять більше, коли їдять швидше, може полягати в реакції організму на те, як довго їжа залишається в роті людини.

Вчені назвали дві звички, які сприяють набору зайвої ваги - фото 2

Знаючи, що люди їдять більше, коли їх порції великі, одна рекомендація — знати, які порції ви готуєте собі. Людина також може компенсувати споживання більшої кількості енергії або калорій, ніж йому потрібно, вибираючи продукти з меншою кількістю калорій на грам. Коли змінюють калорійність їжі, знижуючи її на 30%, люди цього не помічають. Вони роблять це, змішуючи більше овочів, використовуючи більше трав і спецій, а також трохи менше жиру, але зберігаючи при цьому високі смакові якості.

Як повідомляли раніше, розслідувачі провели експеримент, в якому взяли участь понад 100 осіб, які страждають надмірною вагою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини