Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали 5 небезпечних побічних ефектів від вживання кави
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали 5 небезпечних побічних ефектів від вживання кави

Вчені розповіли, чому кава може бути небезпечною для здоров'я

23 грудня 2020, 10:44
Поділіться публікацією:

Кава є улюбленим напоєм мільйонів людей. Багато хто звик пити його з самого ранку, щоб підбадьоритися, а для деяких чашка кави стала просто невід'ємною частиною кожного дня. Однак у цього напою існують небезпечні побічні ефекти. Вчені виділили 5 основних і найнебезпечніших наслідків вживання кави.

Вчені назвали 5 небезпечних побічних ефектів від вживання кави

ФОТО: З відкритих джерел

1. Регулярна головний біль

Згідно з дослідженням, опублікованим в American Journal of Medicine, люди, які страждають від мігрені, люблять побалувати себе напоєм, що містить кофеїн. Це може бути чай, енергетик, газована вода і сама кава.

На думку вчених, вірогідність виникнення мігрені збільшується у тих, хто п'є три напої, що містять кофеїн, за день. Тому слід пам'ятати, що кілька чашок таких напоїв можуть обернутися вам сильними головними болями.

2. Підвищення артеріального тиску

У Гарвардській медичній школі проводилося дослідження на вплив кофеїну на артеріальний тиск. За результатами дослідження з'ясувалося, що у тих, хто п'є каву регулярно, може спостерігатися короткочасне підвищення систолічного артеріального тиску після вживання еспресо.

3. Підвищення рівня тривожності

Природні ефекти кофеїну стимулюють безліч відчуттів, таких як прискорене серцебиття, нагрівання тіла, почастішання дихання — все, що імітує тривогу. Після вживання близько трьох чашок кави у людей, не чутливих до кофеїну це може викликати тремтіння. Водночас серце почне битися і з'явиться нудота. Розуму складно розпізнати, що, те, що ви відчуваєте після кави, насправді не є тривогою.

4. Порушення сну

Дослідження показало, що кофеїн, який ви використовуєте протягом 6 годин до того, як лягти спати, може значно зменшити час, проведений уві сні на цілий час.

Кофеїн здатний подавати виразку гормону мелатоніну, який відповідає за перехід у глибоку фазу сну. У результаті ви отримаєте безсоння, або ж, якщо спати все ж таки захочеться, то, ймовірно, сон буде постійно перериватися.

5. Зниження фертильності

Вчені заявляють, що за результатами досліджень встановлено, що вживання надмірної кількості кави запобігає можливість зачаття і, що ще гірше, збільшує ймовірність викидня.

Гіл Вайс, доктор медицини, акушер-гінеколог, партнер Асоціації жіночого здоров'я, повідомляє, що ще не було з'ясовано, чому надмірне споживання кофеїну знижує фертильність. Однак про всяк випадок лікар пропонує обмежити щоденне споживання напою, якщо ви намагаєтеся завагітніти. Експерти сходяться на думці, що такий негативний ефект буде в разі. Якщо пити каву більше ніж 2 чашок в день.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що буде з вашим організмом, якщо ви кожен день будете пити каву, а також про чай, який подовжує життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини