Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Макарони — швидкий, смачний та простий варіант для обіду чи вечері. Але важливо вміти їх правильно готувати, щоб страва вийшла ще корисною. Яку помилку роблять багато господинь?
Що не можна робити з макаронами під час варіння / Фото: Legion-Media
Насамперед важливо правильно вибрати макаронні вироби — вони повинні бути з твердих сортів пшениці. На упаковці зазвичай пишуть "група А" чи "1 клас". Цей продукт належить до складних вуглеводів, а значить допомагає знижувати рівень "шкідливого" холестерину, забезпечує організм цінними речовинами й надовго надає почуття ситості.
Готувати макарони потрібно до стану al dente, тобто залишати їх трохи недовареними, щоб зберегти харчові волокна, які потрібні для підтримки роботи кишківника. Але багато господинь припускаються помилки, яка здатна "вбити" всю користь страви. Йдеться про промивання готових макаронів холодною водою. Таким чином, зменшується вміст вітамінів у продукті.
До речі, макарони ідеально поєднуються з овочами, грибами, морепродуктами, а також дієтичними видами м'яса (кроликом або куркою), а також доповнити страву можна легкими соусами та нежирними сортами сиру.
Нагадаємо, що запіканка з макаронів — проста у приготуванні страва, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Додайте до неї трохи сиру, зелені та овочів, щоб було смачніше та поживніше. Рецептом смачної страви для усієї родини поділився на своєму сайті український шеф-кухар, переможець "Майстер шеф" Євген Клопотенко.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що китайські дослідники перерахували найпоширеніші помилки, які ми робимо, коли вживаємо чай.
Новини