Головна Новини Здоров'я дієта і харчування В яких продуктах найбільше корисних речовин
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких продуктах найбільше корисних речовин

Експерти розповіли, якими продуктами необхідно збагатити раціон, бо вони містять велику кількість корисних речовин.

27 жовтня 2021, 22:55
Поділіться публікацією:

Восени наш організм може відчувати дефіцит вітамінів та корисних речовин, а поповнити запаси можна за допомогою правильних продуктів. Що потрібно додати до раціону?

В яких продуктах найбільше корисних речовин

В яких продуктах найбільше корисних речовин (фото з відкритих джерел)

Імбир

До складу імбиру входять вітаміни А, С, В, а також магній, фосфор, кальцій, цинк та інші мікроелементи, які потрібні організму для правильної роботи. Імбир можна додати до чаю, звичайної води або десерту. Цей препарат добре зміцнює імунітет, покращує кровообіг і насичує мозок киснем.

Броколі

Цей вид капусти дуже цінний через велику кількість антиоксидантів, зокрема бета-каротин, а також вітаміну С, Е і К. Броколі підходить як гарнір до м'ясних страв, її можна додати в салати й зробити на її основі смачний смузі.

Морська риба

Додайте до раціону скумбрію, оселедець, лосося, форель та інші види жирної риби, оскільки вони багаті на омега-3 ненасичені жирні кислоти, вітаміни В, РР, D, які підтримують організм у тонусі, а також покращують стан шкіри, волосся та нігтів.

Пророщена пшениця

Її зерна багаті калієм, кремнієм, цинком, залізом, вітамінами А та групи В, Е та іншими цінними компонентами. Регулярне вживання 3-4 ст. л. продукту на день налагодить травлення, нормалізує обмін речовин та зміцнює імунітет.

Зелень

По можливості збагачуйте меню петрушкою, кропом, базиліком, цибулею та іншою зеленню, тому що в ній зосереджено також багато вітамінів та корисних речовин. Завдяки їм покращується травлення, зміцнюється імунітет та виводяться з організму шлаки та токсини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-гастроентеролог Тетяна Небензя розповів, які продукти необхідно додати до раціону, щоб очистити печінку від токсинів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини