Головна Новини Здоров'я дієта і харчування В Україні в кілька разів зросла ціна на основний інгредієнт борщу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні в кілька разів зросла ціна на основний інгредієнт борщу

На сьогодні цей овоч продають у середньому на 38% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня

2 червня 2022, 18:35
Поділіться публікацією:

У той час, як ціни на білокачанну капусту рекордно пішли вниз, ціна головного овочу, який потрібний для приготування борщу, різко підскочила. У порівнянні з минулим тижнем столовий буряк подорожчав у ціні на 38%. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляють експерти порталу "East-fruit".

В Україні в кілька разів зросла ціна на основний інгредієнт борщу

Борщ. Фото: з відкритих джерел

Аналітик підрахували та провели аналіз. У результаті з'ясувалося, що сьогодні буряк продається за 18-25 грн/кг.

Експерти вважають, що основною причиною такого "сплеску" на ринку буряків є суттєве скорочення пропозиції цього коренеплоду з українських господарств. Більшість фермерів уже встигли реалізувати всі наявні обсяги. А запаси в інших господарствах, за словами виробників, також практично вичерпані.

За словами експертів, основну пропозицію столових буряків на українському ринку на сьогоднішній день складає імпортна продукція виробництва Польщі. Так, через подорожчання палива та відповідно логістики, ціни на імпортні буряки також зросли.

Разом з тим, на даний момент ціна на буряки в Україні вже в середньому вдвічі вища, ніж на початку червня 2021 року.

Зазначимо, як повідомлялося раніше — за три місяці війни вартість борщового набору в Україні зросла на 7%.                                   

Читайте також на порталі "Коментарі" — повний обвал ціни на білокачанну капусту — скільки сьогодні коштує цей продукт борщового набору. Цей тиждень ознаменувався тим, що українські фермери вирішили знизити ціну на білокачанну капусту. У травні ціна була або стабільною або продовжувала підвищуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Эдвард

2 червня 2022, 18:49

Неужели нужно писать о таких пустяках? Это что? Стратегическое блюдо? У нас семья из 5 человек! Борш готовим один раз в 2-3 недели!!! Есть вкусные супы и не менее вкусные каши!!!! Идиотская советская система: первое, второе и " а компот?"!!!!!!!! ТРИЖДЫ ХА-ХА-ХА!!!! А каши ячнвой, пшеничной, кукурузной, 10-15 видов блюд из картофеля????.... этого вы не едите?????? Только сумасшедший мосоркостан может делать проблему из борща!!!!!

Олег

2 червня 2022, 18:40

Не знаю в какой стране цены на капусту пошли вниз, а у нас в Киеве они растут неделю назад была 25 гривен, потом уже 30 гривен, вчера пошёл уже 35 гривен. Может в вашей виртуальной Украине цены на капусту и пошли вниз, но в реальной Украине они идут вверх!!!


Новини