Головна Новини Здоров'я дієта і харчування В одному американському містечку заборонили продавати солодощі на касі: навіщо це
commentss НОВИНИ Всі новини

В одному американському містечку заборонили продавати солодощі на касі: навіщо це

Зовсім скоро в Берклі на законодавчому рівні буде заборонено продаж солодощів і інших шкідливих продуктів на касах

29 вересня 2020, 21:21
Поділіться публікацією:

В одному з американських міст влада вирішила зробити все від себе залежне, щоб люди якомога менше спокушалися на шкідливі продукти. Тому з березня 2021 року в Берклі починає діяти закон, який забороняє продаж солодощів та інших подібних виробів на касі. Про це пише видання lux.

В одному американському містечку заборонили продавати солодощі на касі: навіщо це

В одному з міст США заборонили продавати солодощі на касі. Фото: pixabay

Таким нововведенням влада хоче зробити все можливе, щоб люди відмовлялися від шкідливої їжі і починали вести здоровий спосіб життя. З наступної весни на касах супермаркетів покупці не побачать улюблених батончиків і чогось подібного, тому що це буде заборонено.

В офіційній заяві мерії повідомляється, що новий закон буде діяти мінімум в 25 супермаркетах, площа яких становить більше 232 квадратних метрів.

Але влада також вирішила подбати про те, щоб у людей була хороша альтернатива солодкому. Наприклад, вони пропонують продавати біля кас цільнозернові батончики або свіжі фрукти. Автори даного нововведення впевнені в тому, що це більше психологічна проблема, і якщо з поля зору забрати так званий "подразник", то людині набагато менше буде хотітися солодкого. А не розглядаючи шкідливі продукти на касі, людям буде значно простіше перейти на здоровий спосіб життя.

"Розміщення шкідливих ласощів поруч з касою збільшує ймовірність того, що клієнти куплять ці продукти і напої, тому що їх сила волі ослабне після тривалого походу по магазинах", — пояснює член міської ради Кейт Харрісон.

Нагадаємо, ТОП-7 продуктів, які слід вживати щодня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини