Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У чому полягає небезпека вживання зелених яблук
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому полягає небезпека вживання зелених яблук

Лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова розповіла, в яких випадках вживання зелених яблук може бути небезпечним для здоров'я

28 липня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

Яблука — дуже смачний і корисний продукт. На прилавках магазинів їх можна знайти цілий рік, причому різних сортів. Лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова розповіла про вживання зелених яблук і попередила, кому вони можуть нашкодити.

У чому полягає небезпека вживання зелених яблук

Зелені яблука / Фото: wallpapershome

Відомо, що в складі цього фрукта багато вітамінів А, С, В, Е, а також магнію, фосфору, заліза, селену, кальцію та інших мікроелементів. Наукою доведено, що в зелених сортах міститься набагато більше аскорбінової кислоти.

Однак, попри багатий вітамінно-мінеральний склад і список корисних властивостей, зелені яблука можуть нашкодити людям, які страждають панкреатитом і дискінезією жовчовивідних шляхів, особливо в періоди загострення захворювань. З такими діагнозами потрібно віддати перевагу більш солодким фруктам.

Якщо у людини гастрит або виразка шлунка, то дієтолог не рекомендує вживати більше одного зеленого яблука в день. І правильніше буде з'їсти його через годину після основного прийому їжі, а не натщесерце.

Крім того, слід пам'ятати, що підвищена кислотність деяких сортів яблук може пошкодити зубну емаль, тому після їх вживання потрібно прополоскати водою ротову порожнину.

Нагадаємо, вчені з Технологічного університету Граца (Австрія), заявили, що в яблуках сконцентрована неймовірна кількість мікробів і назвали цифру — 100 мільйонів в середньому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вживання яблук разом із серцевиною збільшує кількість здорових бактерій у кишечнику вдесятеро краще порівняно з ефектом від вживання тільки м'якої частини яблука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини